Audienta lui Becali

Lumea striga pe bloguri, forumuri si in comentarii pe site-urile de sport ca s-a saturat de Becali. S-a ajuns la injurii, la mitinguri si pichetari ale stadionului Steaua. De curand, am vazut ca e o moda printre jurnalisti sa strige ca Becali face audienta, ca de fapt lumea doar zice ca nu-l urmareste, iar pe ascuns toata lumea se uita la el.

Asa e, toata lumea se uita la el. Motivul nu e ca Becali e vreun destept si ca parerile lui sunt geniale. Nici nu e vorba ca trage lumea la el ca musca la... ma rog. E vorba de cu totul altceva. Becali are putere de decizie. Dintr-un semn, dintr-o toana bolnava a luat o decizie care afecteaza sute de mii de suporteri. Daca mai luam in seama si faptul ca reprezinta tara in unele situatii, atunci ne luam toti 22 de milioane cu mainile de cap.

Pentru ca Becali sa ajunga un zero e nevoie sa nu mai ia decizii in afara propriilor afaceri imobiliare. Daca redevine un anonim, nimeni nu mai plange dupa el. Daca toti patronii din fotbal fac un pas in spate, nimeni nu ii regreta. Nu vor curge rauri de tus virtual care sa ceara aparitia lui Borcea, ca sa-si mai dea cu parerea. Ce, sunteti curiosi de parerea lui Bucsaru despre faptul ca Tanase rateaza meciul nationalei cu Serbia?

Un lucru e clar: patronii de la noi nu ai intrat in fotbal pentru bani. Ei dau bani - la echipa, la televiziuni, in stanga si-n dreapta. Oricum, oricat pentru imagine. Si cum echipele cu patroni care vocifereaza zilnic pe la tv joaca in competitiile europene, se pare ca unele investitii se intorc in buzunar. Si astfel pretul notorietatii scade si mai mult.

M-am saturat de Becali, dar atata timp cat va conduce o echipa romaneasca din primul esalon voi fi interesat de deciziile lui. Si ma mai intereseaza si ce face prin Parlamentul European. Nu de alta, dar vreau sa fiu pregatit inainte sa am surprize precum acum cativa ani, cand am cunoscut mama unei prietene frantuzoaice. Dupa ce m-a vazut, respectabila doamna, la curent cu imaginea Romaniei proiectata de posturile franceze, s-a mirat ca pentru sine: "Credeam ca e mai negru".

Blah, blah, blah