Au spart si Playstation 3

Acum cateva saptamani se zvonea ca protectia Playstation 3 a fost sparta si ca se pot rula si aplicatii sau jocuri luate de pe torrente.

La inceput n-am crezut, dar dupa ce au inceput sa apara jocurile de PS3 pe trackere, a fost clar. Ce e chiar interesant e ca au facut un sistem atat de simplu, inca oricine isi poate face operatiunea acasa, fara complicatii ca in alte cazuri.

PSJailbreak, primul "hack" care a aparut, a si fost clonat de altii si distribuit sub alte nume (ex. PSGroove). E vorba de un soft care ruleaza de pe un stick USB si care se bazeaza pe modul "engineer" (de debugging) al consolei. Cu alte cuvinte, o pacalesti ca esti 'omul de la service'.

Bineinteles, a inceput si lupta cu Sony, care au scos imediat un update de firmware. Piratii, la randul lor, au gasit o varianta de a ocoli noua situatie creata. Si razboiul va continua, probabil, pana la aparitia lui PS4.

Deci, care aveti console si vreti asa ceva, exista de vanzare pe forumul consolegames.ro la 200 de lei. In teorie, daca sapi putin pe net, probabil reusesti sa-ti faci singur un astfel de stick cu care sa-ti pacalesti consola, dar nu cred ca merita sa incerci tot felul de variante cand omul care le vinde mai da si garantie :)

Spor la jocuri!

2 comentarii

  1. 10 Sep 2010 la 00:32

    cred ca si distribuitorii romani au fost fericiti cand au citit vestea asta :). pretul consolei e decent dar un joc cretin (la care am si lucrat) costa 260 de lei ...

  2. 10 Sep 2010 la 10:38

    distribuitorii romani de ps3, nu de jocuri, nu? :)

Blah, blah, blah