Au mai ramas 3 producatori de hard disk-uri

Luna trecuta, WD a cumparat divizia de HDD de la Hitachi. Luna asta, Seagate a cumparat tot ce tine de storage de la Samsung. Pe langa ei a mai ramas doar Toshiba, care va fi inghitit cat de curand.

Pe piata, procentele sunt: WD - 50%, Seagate - 40%, Toshiba - 10%.

Istoria de la procesoare se va repeta: vom avea parte de preturi din ce in ce mai mari pentru noile modele, iar numarul modelelor de la WD si Seagate va creste, astfel incat sa nu mai stii exact ce cumperi decat dupa o documentare meticuloasa.

Personal, ma bucur ca hardurile Samsung, in care nu aveam incredere, au ajuns la Seagate, un producator care a mai inghitit un alt brand dubios: Maxtor (care cumparase, la randul lui, problematicul Quantum). Si cum piata SSD are mai multi jucatori, viitorul nu suna chiar atat de rau.

3 comentarii

  1. 26 Apr 2011 la 18:21

    si eu care vreau sa`mi iau hard samsung de 1tb..

  2. 17 May 2011 la 13:41

    Cele mai bune din punct de vedere calitativ sunt Western Digital (WD), nu am avut nicio problemă la vreun hdd WD de când sunt în domeniul calculatoarelor (doar dacă dai cu ele de pământ sau le supui la supratensiuni etc). Pe locul 2 sunt Seagate-urile care sunt cu mult sub WD. E bine că WD au cumpărat Hitachi, sunt japonezi, şi fac şi aere condiţionate de o calitate foarte bună. ;)

  3. 17 May 2011 la 14:30

    Am avut eu probleme cu WD, dar sunt intr-adevar cele mai bune... parerea mea :D

Blah, blah, blah