Asa sunt femeile

Citesc pe SmartWoman urmatoarea poveste:

S-a tot demonstrat ca dragostea dureaza 3 ani si atat! Noi suntem impreuna de 8 ani, si pot sa zic ca nu e asa, la noi a tinut vreo 7… Dar acum totul s-a transformat in respect, prietenie, si tot bla-bla-ul cu care ne multumim ca sa putem sa mergem mai departe.

Insa suntem tineri, am 30 ani, si nu vreau sa traiesc de pe acum intr-un parteneriat platonic, cautand pe la colegi sau in jurul meu o scanteie de pasiune. Vreau sa o iau de la capat, sa simt ca traiesc si ca vibrez cu barbatul de langa mine, sa ma simt dorita si adorata si sa tremur atunci cand ma atinge. Visez poate prosteste sa plec intr-o noua aventura a vietii, sa ma indragostesc ca in filme si sa fiu fericita.

Dar oare fericirea nu e mereu de scurta durata, efemera? Nu tot timpul se intampla la fel?

Pana nu mai demult relatia noastra era perfecta. Brusc nu a mai fost, si atunci am inceput sa imi pun semnele de intrebare: raman pe loc si ofer asteptand sa mi se ofere din cand in cand, sau plec sperand ca printul din poveste – mai print decat cel cu care ma visam impreuna pana la adanci batraneti – imi va sta in cale si ma va face fericita.

Inca mai caut un semn sa ma determine sa plec, astepand in acelasi timp miracolul care sa salveze o relatie pe care multi o invidiaza, dar care in acest moment e lipsita de pasiune.

Clasic, nu? Oare autoarea, pe nume Ela, e cumva prietena Ramonei cu geaca de fas portocalie din excursia de la Gura Diham dintr-a saptea?

Sa revenim. Uite cum totul merge excelent, dar ea incepe sa se planga din senin. Cum spunea un personaj feminin dintr-un film, femeile din ziua de azi isi ofera o "iesire" din relatie de indata ce lucrurile iau o cotitura neplacuta. In plus, se trezesc peste noapte cu idealuri de nerealizat despre care iti spun ca si le-au dorit dintotdeauna.

Cred cu tarie ca femeile nu pot raspunde la intrebarea "Ce-ti doresti de la viata?" coerent pe parcursul a 10 ani intre varstele de 20 si 30 de ani. Cred ca sunt foarte sucite, nehotarate si in afara de clasicul "vreau un copil, nu conteaza fata sau baiat, sanatos sa fie", restul se schimba de la an la an. Pe de alta parte, un barbat stie ce vrea de la viata de dinainte de 20 de ani si lucrul acela nu se schimba toata viata. Acel aparent pueril "vreau sa ma joc toata viata" din 1994 va insemna, in 2011, ca el va veni de la serviciu si se va aseza la un "Streetfighter" sau "God of War" pe Playstation. Poate o femeie sa spuna la 16 ani ce va face la 33?

Un comentariu

  1. 17 Jan 2011 la 19:07

    Incepe sa ma enerveze acel "Ce tare!"

Blah, blah, blah