As vrea sa vad un film dupa povestea asta

Acum cateva zile am citit un articol despre "cel mai mare falsificator de bancnote de plastic din lume". Cititi povestea mai jos si incercati sa v-o imaginati intr-un film bine facut, cu Dragos Bucur si Vlad Ivanov in rolurile principale.

Infractorul a fost prins dupa ce specialistii i-au descoperit o amprenta pe unul din straturile interioare ale hartiei de 100 de lei. Timp de 6 ani, oamenii legii au primit aproape 3.000 de plangeri de la diverse persoane care reclamau ca au primit bani falsi in schimbul produselor vandute.

In laborator, specialistii au reusit sa descopere o amprenta a suspectului pe unul din straturile din interiorul hartiei de 100 de lei. Imediat procurorii aveau in fata imaginea falsificatorului dupa ce baza de date i-a trimis la un furt savarsit de acesta imediat dupa Revolutie.

Liderul grupului infractional organizat avea rolul de a-i coordona pe ceilalti membri ai grupului fiind implicat in procurarea si detinerea de materiale si instrumente necesare falsificarii iar intr-un interval scurt de timp a reusit sa produca cele mai bune falsuri din istoria Romaniei.

Anchetatorii au reusit astfel sa afle si cum a reusit sa procure si mai ales, de unde, toate imprimantele, vopselurile si celelalte elemente pentru falsificarea bancnotelor. La domiciliul liderului gruparii a fost descoperita o adevarata imprimerie clandestina, folosita de acesta la tiparirea bancnotelor false, precum si foarte multe bancnote de 100 de lei de o calitate superioara.

In urma audierilor, procurorii au aflat ca suspectul a avut nevoie de un an pentru a studia milimetru cu milimetru fiecare detaliu si element de siguranta de pe hartia de 100 de lei. Desi stiau ca au reusit un fals extrem de greu de detectat, suspectii erau extrem de prudenti cand puneau banii in circulatie. Procurorii spun ca, din 2014 si pana in prezent, cei trei suspecti au pus in circulatie peste 17.000 de bancnote.

Procurorii au efectuat cinci perchezitii domiciliare in Bucuresti si Busteni pentru destructurarea unei grupari infractionale care a falsificat 17.065 de bancnote de 100 de lei. DIICOT sustine ca liderul acestei grupari a reusit sa produca cele mai bune falsuri din istoria Romaniei si sa devina cel mai mare falsificator de bancnote din plastic din lume.

Blah, blah, blah