Apple vrea sa opreasca filmatul la concerte cu iPhone-ul

Softul pe care Apple o sa-l integreze in noile telefoane si posibil si ca update pentru cele vechi e menit sa detecteze daca filmezi un concert (prin intermediul un senzori cu infrarosu) si sa-ti opreasca de tot camera. Telefonul va functiona in continuare pentru apeluri si mesaje, dar filmatul nu.

Detalii prea multe nu exista momentan, dar ideea asta va fi preluata cu siguranta si de alti producatori. La fel cum s-a introdus sunetul de click cand faci poza (care nu se poate opri, vezi la Nokia) sau beculetul rosu care se aprinde cand filmezi (tot la Nokia).

De parca daca cineva filmeaza la calitatea aia, care e sub calitatea unei camere foto compacte mai destepte, atunci va aduce prejudicii formatiei respective. Probabil undeva cineva chiar crede ca lumea nu-si mai ia bilet fiindca va putea vedea peste cateva zile pe net niste clipuri filmate cu telefonul.

Scriam zilele trecute ca un concert vazut din alta parte decat din fata scenei (primele randuri) e o experienta care nu justifica costul biletului, iar celor de la Apple le e teama ca unii prefera clipurile pe Y*tube unui concert live. Ma rog, fiecare cu parerea lui.

3 comentarii

  1. 17 Jun 2011 la 12:22

    Nu prea mi se pare legal sa faci o treaba ca asta ca practic lipsesti de folosinta un bun pe care ti l-ai cumparat fara niciun temei juridic. Si de curiozitate - daca ai niste prieteni care au o formatie si te cheama la repetitii intr-un garaj vai mama lui cum o sa faca telefonul diferenta intre un concert veritabil si o repetitie data intr-un garaj? Mi se pare absurd si neavenit :))

  2. 17 Jun 2011 la 13:47

    Sa stii ca la asta m-am gandit si eu, ca exista situatii in care poate ai voie sa filmezi. Dar daca Apple au depus patentul... :)

  3. 18 Jun 2011 la 00:01

    E suficient sa ii dea un singur om in judecata. Pacat ca n-am iphone ca i-as fi dat doar de placere daca mi s-ar fi updatat soft-ul respectiv automat :))

Blah, blah, blah