Apple mai are putin si vinde telefoane bulk

Am aflat cu stupoare cele mai noi zvonuri despre telefoanele iPhone de anul acesta: nu vor avea nici casti si nici incarcator in cutie!

Practic, vei cumpara telefonul, care oricum va fi putin mai scump ca modelul de anul trecut, dupa care mai trebuie sa investesti cateva sute de lei in incarcator si, eventual, casti. In felul asta, Apple economiseste atat la cele doua componente ale unui pachet complet, cat si la spatiul pe care il ocupa cutiile la transport.

Daca americanii n-au nici un stres, ca ei pastreaza telefoanele vechi atunci cand isi cumpara unul nou, in Romania situatia e diferita: noi ne bazam pe banii din vanzarea telefonului vechi ca sa luam unul nou. La fel ca atunci cand schimbam masina.

Poate ca de casti nu are nevoie toata lumea, dar de incarcator avem tendinta sa cam depindem, mai ales dupa primele 24 de ore de functionare.

Miscarea pe care o face Apple o sa genereze o invazie de incarcatoare "compatibile" in piata, tot felul de clone, la fel ca in cazul laptopurilor. Si nu toate vor fi in specificatii.

Ce nu reusesc sa inteleg e faza cu cutia: de ce mai trebuie toata cutia aia cu manualul, cu garantia si sarmulita aia pentru usita de la SIM. Pai, o agrafa avem si noi pe-acasa, garantia si manualul pot fi online, iar telefonul poate sa vina intr-o cutie cu mai multe, la fel ca hardurile bulk. Hai, Apple, ca se poate. Gandeste-te cat vei economisi atunci, ambalajele pe care le folosesti acum costa o avere!

Blah, blah, blah