Amboog-a-Lard, prima trupa a lui Twiggy Ramirez, suna chiar bine

Jeordie White este un basist exceptional, cunoscut in muzica rock ca Twiggy Ramirez (sau, mai simplu, Twiggy). Prima data am auzit de Twiggy prin toamna lui '96, cand am descoperit trupa Marilyn Manson la emisiunea "Alternative Nation", prezentata de Toby Amies la MTV.

Cand asculti muzica la un televizor Samsung bifonic (adica mono, dar se aude din 2 boxe), basul, practic, nu exista. Dar cu ajutorul internetului, am descoperit ca Twiggy a compus multe din piesele mele preferate de la Marilyn Manson si asta m-a impresionat. Contributia lui Twiggy la muzica include capodopere precum:

  • "The Beautiful People"
  • "Antichrist Superstar" (compusa impreuna cu Madonna Wayne Gacy)
  • "Tourniquet" (compusa impreuna cu Daisy Berkowitz)
  • "The Dope Show"
  • "Posthuman" (compusa impreuna cu Madonna Wayne Gacy).
  • "I Don’t Like the Drugs (But the Drugs Like Me)" (compusa impreuna cu Zim Zum)
  • "Long Hard Road Out of Hell" (compusa impreuna cu Marilyn Manson)
  • "Disposable Teens" (compusa impreuna cu John 5 si Marilyn Manson)

Daca studiati cele mai de succes albume ale trupei Marilyn Manson, "Antichrist Superstar", "Mechanical Animals" si "Holy Wood (In the Shadow of the Valley of Death)", majoritatea pieselor sunt scrise de Twiggy - singur sau impreuna cu un alt membru din trupa. Practic, succesul trupei i se datoreaza in proportie de cel putin 50%, pentru ca degeaba se taia Manson cu lama pe scena daca fanii nu agreau muzica si nu veneau sa vada trupa in concert.

Influentat de muzica unor trupe precum Motley Crue, Van Halen sau Iron Maiden, Twiggy a pus mana pe o chitara la mijlocul anilor '80, cand avea numai 13 ani. Dupa diverse incercari de a se integra intr-o trupa, Twiggy reuseste sa-si gaseasca locul alaturi de membrii formatiei Amboog-a-Lard, cu care are parte de un succes important pe plan local. Pe langa calitatile de interpretare, Twiggy isi arata pentru prima data capacitatea de a compune in 1993, odata cu lansarea singurului album oficial al trupei Amboog-a-Lard, intitulat "A New Hope".

Ascultand demo-urile Amboog-a-Lard din perioada 1990-1991, este evident ca trupa isi cauta stilul muzical, pe care l-a gasit odata cu lansarea discului "A New Hope". Pentru acest album, Twiggy a compus singur piesele "A New Hope", "Medicine Man", "A Matter Of Honor" si "Do Or Do Not". Merita ascultat si se gaseste destul de usor pe net.

Multi spun ca nu se mai face muzica buna in zilele noastre. E adevarat, muzica noua e foarte slaba, dar exista atat de multa muzica buna creata acum 20-30-40 de ani, de care nu vei auzi decat daca te preocupi putin. Cauta si vei gasi :)

Blah, blah, blah