Am scapat de Winamp

Dupa multi ani de chin in care nimeni nu mai stia alt player in afara de obositul si incarcatul Winamp, iata ca cineva s-a trezit sa-l scoata din priza.

Winamp.com and associated web services will no longer be available past Dec. 20, 2013. Additionally, Winamp Media players will no longer be available for download … Thanks for supporting the Winamp community for over 15 years.

Acum 15 ani, Winamp a intrat pe val in computere, impreuna cu mp3-urile care se nasteau. Si aducea cu el puterea playlist-urilor, dar si egalizatoarele software cu mii de butonase si preset-uri, o nebunie pentru cei care cereau cat mai mult bas de la placa de sunet onboard.

Odata cu trecerea timpului, Winamp a ramas in urma, dar lumea a continuat sa-l foloseasca, in ciuda aparitiei si maturizarii unor solutii alternative, precum Foobar. Pai, de ce sa foloseasca user-ul altceva, cand Winamp ii pune status pe Yahoo Messenger cu piesa curenta?

Skin-uri, plugin-uri, videoclipuri - Winamp stia de toate. All-in-one, clasica alegere. Chiar si azi, pe oricine intrebi, afli ca dupa instalarea Windows-ului vin, pe rand, Office, Winamp, Nero si Yahoo Messenger. Ma rog, Nero e optional, ca nu mai scrie nimeni pe discuri optice. Nimeni, adica marea majoritate. Ca e totul in cloud, adica pe trackerele de torrente - alt concept prost inteles.

La sfarsit de era Winamp, sunt curios ce soft il va inlocui ca player de muzica default. Sa fie Foobar sau, mai stii, iTunes? Sau poate integreaza VLC-ul un egalizator pe 17 canale si aia e, nu mai e nevoie de altceva ca sa dai bairam.

5 comentarii

 1. 26 Nov 2013 la 10:52

  Nu mi-a placut niciodata Winamp. Si nici Foobar. MediaMonkey rulz! Chiar daca nu mai tin muzica pe hard de ani buni... :))

 2. 26 Nov 2013 la 14:34

  e veche stirea + ca atunci cand a aparut winamp,uni dintre noi ascultam benzi la mag inca,deci...comentarile sunt de prisos

 3. 26 Nov 2013 la 19:09

  Am citit pe net de MediaMonkey, dar nu l-am folosit. Am vrut mereu un player cat mai minimal.

  Aristide, asta nu e blog de stiri, ci de pareri personale. Cand eu foloseam Foobar, ma luai la misto ca "ascult muzica in Notepad", multumit sa-ti incarci preseturi de bass in Winamp. Iar acum asculti numai in Foobar. No comment.

 4. 27 Nov 2013 la 10:24

  mie imi placea winamp.tocmai pentru ca fara skinuri, librarii, partea de video si ma rog, cam tot ce ofereau ei in afara de muzica, mi se parea un player minimal. greseam, zici tu? ma rog, deci Foobar ar fi un player minimal pentru Dupa Sfarsit? :)

 5. 28 Nov 2013 la 00:06

  Incearca Foobar si mai vorbim ;)

  Winamp n-a mai fost minimal de 15 ani.

Blah, blah, blah