Am scapat de stampila... doar ca nu

Unde-i lege nu-i tocmeala, cica. Da' nu se aplica in Romania.

Acum cateva saptamani a intrat in vigoare OG 17/2015, in care este prevazuta eliminarea stampilei:

Art. V. Persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, precum si entitatile fara personalitate juridica nu au obligatia de a aplica stampila pe declaratii, cereri sau orice alte documente depuse la institutiile sau autoritatile publice.

(2) Persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, precum si entitatile fara personalitate juridica nu au obligatia de a aplica stampila pe documente sau orice alte inscrisuri emise in relatia dintre acestea.

(3) La data intrarii in vigoare a prezentei ordonante se abroga toate prevederile legale referitoare la obligatia aplicarii stampilei de catre persoanele si entitatile prevazute la alin. (1) si (2).

Cu toate astea, se apeleaza in continuare la stampila cam peste tot. Nu stiu daca si in relatia cu statul, dar in relatia intre persoane juridice nimic nu s-a schimbat. Imi aduc aminte de cuvintele personajului Farfuridi: "Ori sa se revizuiasca, primesc! dar sa nu se schimbe nimica; ori sa nu se revizuiasca, primesc! dar atunci sa se schimbe pe ici pe colo, si anume in punctele... esentiale!".

2 comentarii

  1. 21 Aug 2015 la 10:11

    S-a eliminat obligatia doar pentru sectorul privat, insa multi o folosesc din paranoia sau mergand pe rationamentul ca 'daca tot am platit-o macar s-o folosesc'.

  2. 21 Aug 2015 la 12:08

    Chestia cu paranoia e foarte adevarata si dauneaza grav progresului.

    In plus, decat sa te certi cu cei care iti cer stampila, mai bine stampilezi si pleci in treaba ta :)

Blah, blah, blah