Am ascultat 100 de minute de hate despre Aerosmith si am supravietuit

Podcastul 'Your Favorite Band Sucks', creat de Mark Mosley si Tyler Mahan Coe, e diferit de ce tot ati mai ascultat pana acum. Tema e simpla: se iau numele grele din muzica si li se evidentiaza defectele din muzica si nu numai.

De-a lungul timpului au abordat artisti foarte diferiti, de la Nirvana si Pink Floyd, pana la NSYNC, Justin Bieber sau chiar Beethoven. Am cautat cu interes daca au avut ceva de spus despre Aerosmith si am gasit, spre surprinderea mea, ca trupei mele preferate i-au dedicat trei episoade!

Mi-am luat inima-n dinti si am dat play, cu retincenta, pentru ca nu sunt masochist. Dar eram curios sa vad ce argumente aduc haterii impotriva unei trupe cu adevarat magnifice.

Primul episod lasa mult de dorit. Se vorbeste mult si rareori cu rost, cu substanta. Reprosurile aduse trupei si muzicii sunt relativ puerile, chiar infantile pe alocuri, iar cele 39 de minute ale podcast-ului au trecut destul de repede.

Baietii au scos artileria grea in episodul doi. Pe langa faptul ca sunt destul de bine informati, au mai multa logica in spatele argumentelor. Nu e nimic cu adevarat deranjant, nu e foarte mult hate gratuit. Chiar m-a amuzat faptul ca s-au legat de felul in care se imbraca Steven Tyler, desi nu vad ce legatura are asta cu calitatea muzicii trupei. Poate de-asta nu au facut inca un episode despre Marilyn Manson.

Al treilea episod pierde feeling-ul de discutie cu haz si se duce intr-o zona de comentarii grotesti. Cei doi baieti din Nashville o iau rau pe aratura, devenind cu adevarat deranjanti. Comentarii aiurea despre Trump si politica sau cariera Aliciei Silverstone... ce legatura au toate astea cu muzica Aerosmith? E stiut faptul ca Steven nu-l agreaza pe Trump, asa ca de ce se tot mentioneaza ca, vai!, Aerosmith e trupa preferata a lui Trump? Iar spre finalul podcast-ului, baietii comenteaza filmul "Armageddon", care deja nu mai are nici o legatura cu trupa Aerosmith.

In ansamblu, aceste episoade penduleaza intre comentarii pertinente si unele total absurde. Daca discutia incepe cu vocea lui Steven de pe primul album Aerosmith, gazdele podcast-ului ajung la videoclipul "Crazy", numind-o pe Liv Tyler "creepy".

Si mai sunt comentariile absolut gratuite, care m-am enervat cu adevarat. "Lui Joe Perry nu ii place albumul 'Just Push Play'", afirma baietii. De unde stiti voi, domnilor, acest lucru? In urma cu cativa ani am mai auzit o astfel de legenda urbana jenanta, cum ca membrilor trupei nu le place piesa "Permanent Vacation" si de aceea nu o canta live. I-am intrebat pe Brad si Tom la un meet&greet despre asta, au ramas mirati si ei. Daca vreodata un membru al trupei declara ceva, atunci ai o baza pentru afirmatia ta, dar atunci cand sunt doar vorbe auzite pe la colturi, m-as bucura sa nu se mai propage ca "Telefonul fara fir".

Nu va recomand acest podcast. Nu pentru ca se spun lucruri neplacute, ci pentru ca se speculeaza, se minte si se vorbeste mult pe langa subiect. Baietii par destepti si sunt cat-de-cat documentati, dar sunt departe de nivelul la care ei considera ca se afla.

2 comentarii

  1. 2 Jun 2023 la 19:21

    Hai că te tratezi, încet-încet. Anger Management 😀

  2. 3 Jun 2023 la 16:35

    Daca vorbeam cu ei, le faceam fata. Chiar si 2 la 1, cum erau ei, pentru ca nu aveau prea multe argumente.

    N-as putea sa le fac fata in alte discutii, cum e aia despre Nirvana, dar la Aerosmith chiar n-au avut cine-stie-ce argumente.

Blah, blah, blah