Ajunsi mari, Shutterstock si ThemeForest au uitat de clienti

Acum cateva saptamani, un amic mi-a spus ca a descarcat o tema de pe ThemeForest deja infectata cu troieni. Am ramas blocat, avand in vedere ca ThemeForest se laudau cu procesul draconic prin care-si trec furnizorii de dragul clientilor. Dupa ce au inceput sa accepte teme cu probleme si fara suport tehnic (la una am primit si refund!), acum au ajuns sa gazduiasca teme virusate pe serverele lor! Desigur, amicul meu a primit banii inapoi, dar ce folos daca deja a instalat tema clientului care a comandat-o si s-a ajuns la probleme mai grave? Sincer sa fiu, pana sa aflu de astfel de intamplari, nu ma gandeam ca trebuie sa scanez online fisierele descarcate de pe ThemeForest.

O alta intamplare care m-a enervat - Shutterstock mi-a vandut astazi un fisier facut in bataie de joc. Pentru ca aveam nevoie de un semn anti-fumat si nu aveam chef sa stau la vectorizat tigari, am decis sa cumpar vectorul de mai jos:

shutterstock_332903801

Acest fisier exista "pe net" in forma digitala (dar nu vector) fara watermark si puteam sa-l bag in Corel pentru o vectorizare rapida, dar am zis sa-l cumpar ca sa-l creditez pe autor si sa castig timp. Numai ca dupa ce l-am downloadat, am observat cu stupoare ca e facut la misto. Iata un zoom edificator (sagetile galbene imi apartin si indica locurile 'de interes'):

bataie-de-joc-shutterstock

Se pare ca la Shutterstock lipseste cu desavarsire CTC-ul, iar asta nu ma incurajeaza cu nimic sa fiu in continuare in legalitate si sa cumpar de la ei, cand e plin de fisiere din baza lor de date pe net.

Blah, blah, blah