A scapat de cancer, dar

Mircea Sandu a scapat de cancer la colon pentru ca a avut bani sa se trateze in Franta. Chiar din spusele lui, daca se trata in Romania era pe lumea ailalalta acum. Din pacate, el nu realizeaza ce i s-a intamplat, este complet pafarist si, in cele din urma, un dobitoc. Nu poti sa faci afirmatii de genul "am scapat de cancer, dar". Nu exista "dar" dupa propozitia asta. Iata ce a declarat, printre altele:

In primul rand, am avut, daca vreti, un mare noroc ca am depistat boala.

"Daca vreti" - adica nu e neaparat un mare noroc, dar hai, treaca de la el, poate fi considerat si asa.

Din pacate, eu am suportat costurile tuturor tratamentelor, interventiilor, dar, in sfarsit, bine ca am avut posibilitatea sa fac acest lucru.

Din pacate, a trebuit sa cheltuie o particica din toti banii pe care i-a furat de la FRF o viata intreaga si cu care avea alte planuri. Statul trebuia sa-i plateasca lui tratamentele. A scapat de cancer, dar a trebuit sa dea bani. Deci nu e chiar o situatie fericita 100%.

Este incredibil pentru omul de rand ce poate sa debiteze Mircea Sandu. Sfidarea lui e sincera, deschisa, te priveste in fata si ti-o spune raspicat. Problema nu e ca face asta acum, ci ca a ajuns sa faca asta. Dar despre asta mai vorbim si alta data.

5 comentarii

 1. 9 Jan 2011 la 16:21

  Lucky him

 2. 9 Jan 2011 la 17:43

  bunica-miu a scapat printr-o metoda ceva mai simpla si mult mai ieftina: a continuat sa bea. A fost foarte nasol acum 8 ani (cred, daca nu mai mult.), a fost operat, iar doctorul a zis ca nu mai are mult de trait, 6-12 luni. Nu putuse sa faca mare lucru la operatie, era prea tarziu. Tata a fost singurul care a stiut, l-a lasat pe doctor sa-i spuna doar recomandarile: dieta si fara alcool. Binenteles, n-a respectat indicatiile mai mult de o luna.

  La doi ani dupa, bunica-miu a avut un accident cu caruta. fracturi si altele mai nasoale. doctorul care-l operase de colon s-a intalnit cu tata pe holul spitalului. cand a auzit de bunica-miu, nu i-a venit sa creada. A insistat sa faca analize si a descoperit ca tumoarea disparuse.

  Dupa Ozzy, bunica-miu este al doilea exemplu de om cu o sanatate cel putin stranie :)

 3. 9 Jan 2011 la 17:55

  Asta ilustreaza perfect ce spuneam si eu, ca nu banii te vindeca...

 4. 9 Jan 2011 la 18:10

  Totul tine de sansa fiecaruia in situatii de genul asta.

  Iar cei care ignora total indicatiile medicilor, le este indiferent daca mai traiesc sau nu.
  Mai trist e cand cineva care chiar tine la viata lui si lupta cu tot ce poate, nu castiga batalia.
  Un pic incorect as zice eu. Dar ce mai e corect in lumea asta?

  Bunicul tau, Myke, e un norocos in cazul asta (sau mai e posibil sa fi fost si un diagnostic gresit initial...? s-a mai intamplat)
  Oricum ar fi, tbine ca a scapat. Si inca in felul asta. :)

 5. 9 Jan 2011 la 18:31

  Exact, lucrurile nu se intampla dupa o logica matematica, ci dupa alte logici. Ce e trist e ca unul ca Mircea Sandu nu intelege nimic din ce i s-a intamplat.

Blah, blah, blah