A inceput fotbalul

Am descoperit cu stupoare (si bucurie cauzata de constatarea ei) ca s-a dat drumul la fotbalul romanesc numarul 2008. Incepe inca un an de jeg amestecat cu incercarea de a juca ceva a unor copii prinsi in jocul conducatorilor. Din cate cred asa, fara a avea frun argument, tot CFR-ul ia titlul si anul acesta. O banuiala, cum sa-i zic? Vedem la final, am postat pentru posteritate. De uitat o sa ma uit doar la derby-uri, desi mi-e frica ca Dinamo o sa si-o fure rau!

Mi-am amintit de cateva cuvinte scrise de Adrian Georgescu de la GSP acum cativa ani, perfect actuale, precum textele lu Caragiale.

Asteptand un decar
de Adrian Georgescu, 2 septembrie 2005

Noi n-am creat niciodata sisteme, ci am asteptat sa rasara geniul care sa rezolve problemele printr-o sclipire. Cand n-am avut un conducator de joc briliant, ne-am asezat pe vine si l-am asteptat sa se nasca. Iata un exemplu din constructii. In loc sa analizeze structura solului si sa realizeze o armatura a zidurilor, cei noua mesteri mari se bizuie pe decarul Manole. Acesta realizeaza ca doar o femeie poate sa tina o casa si rezolva genial problema.
In fotbal, sistemul nostru a constat in incercarea eterna de a-l inlocui pe Hagi. Cum clonarea e interzisa, ne-am gandit, pe rand, la Stanici, Panduru, Lutu, Dennis Serban, Catalin Munteanu si Zicu. Astazi, parcurgand lista, te umfla rasul.
In fotbalul actual, numarul 10 alearga de rupe si da drumul imediat la minge. Noi inca vanam lovitura libera pe care s-o transforme decarul.

P. S. Tot din cauza sistemului, astazi avem un deficit de 6 centimetri fata de altii. Si cu totii stim ca, in anumite situatii, fiecare milimetru conteaza.

3 comentarii

  1. 31 Jul 2008 la 20:53

    "desi mi-e frica ca Dinamo" :D

  2. 31 Jul 2008 la 21:17

    Pinkule, omu nu te iarta niciodata :P

  3. 1 Aug 2008 la 10:51

    pe viatza! :D :D :D dar are dreptate omu' :D

Blah, blah, blah