Vremea filmelor

E o vorba care spune "toate la vremea lor". Din pacate, nimeni nu se refera vreodata la filme cu aceste cuvinte, altfel s-ar fi dat o mai mare importanta raportului varsta-filme vizionate. Unul din filmele care reflecta asta e Porky's, impreuna cu cele 2 sequel-uri mai putin reusite. E foarte misto sa le vezi cand ai 12-16 ani, dar nu mai tarziu. La fel si cu American Pie (doar 1-3, restul sunt de-a dreptul grotesti), Naked Gun s.a.m.d.

Vestea ca se va face un Porky's 4 (The College Years) m-a lasat rece. Placerile de tip "easy pussy", "practical jokes" sau "bathroom fun" sunt depasite, cel putin din punctul meu de vedere. Si mai cred ca daca ar fi avut un scenariu misto nu s-ar mai fi legat de numele Porky's pentru a se face cunoscut.

E important sa te uiti la tot ce prinzi, chiar daca nu e "pentru varsta ta". Un astfel de exemplu e American Beauty, pe care l-am vazut la 19 ani. Desi nu am inteles imediat tot ce avea de transmis, mi-a ramas in minte si bucatile de puzzle s-au completat in timp. Cam la fel a fost si cu traducerea versurilor Aerosmith, dar asta e o alta poveste.

Din pacate, in ziua de azi e greu sa mai vezi un film, mai ales in gasca. Treburile trebuie planuite cu mult timp inainte, pentru ca toata lumea e ocupata. Filmele sunt alese la intamplare, in functie de dorinta de moment a participantilor. Mai suna un telefon mobil, se mai sparg niste chipsuri intre masele, mai o caterinca si aia e. La cinema n-are rost sa mergi, pentru ca preturile sunt nejustificate si toate filmele sunt pe net. Cu toate astea, cel mai rau lucru e altul: foarte rar mai auzi oameni discutand despre filme. Se pare ca nu mai avem vreme si de asta.

4 comentarii

 1. 3 Jun 2009 la 18:26

  eu recomand sa cautam filme de`lea proaste rau, gen nota 2-3 pe imdb
  sa vezi atunci caterinca in grup

 2. 3 Jun 2009 la 18:51

  am vazut unu jumate odata si nu am ras deloc, imi smulgeam paru' din cap. as face cu placere kterink de "alea considerate bune", de genul Calauza, Blow Up sau Portocala mecanica ;)

 3. 3 Jun 2009 la 23:19

  Eu am ras copios la final destination :-??

 4. 4 Jun 2009 la 12:30

  eu nu, dar n-am vazut decat 1&2.
  tu ai ras si la Cube 1?

Blah, blah, blah