Van Gaal e chiar nesimtit

Din iulie 2014 si pana acum, Louis Van Gaal a avut mana libera la Manchester United. A facut ce-a vrut, atat cu jucatorii, cat si cu banii. A cheltuit aproape 300 de milioane de lire, i-a pus pe jucatori pe total alte posturi decat au fost ei obisnuiti, a facut experimente ratate cu trei fundasi centrali, efectiv a facut ce-a vrut.

Dupa ce s-a calificat ieri in finala Cupei Angliei, Van Gaal a venit cu niste texte halucinante care demonstreaza nu numai ca e usor senil, cum il banuia un prieten, dar si ca e complet nesimtit:

"Am mai spus-o si mai demult: avem nevoie de jucatori creativi, de viteza. Am spus asta si in perioada de transferuri. E greu sa spun asta pentru ca trebuie sa lucrez cu jucatori a caror calitate nu este intotdeauna cea pe care o doresc. Totusi, am ajuns pana aici, ne luptam pentru locul patru si suntem in finala Cupei Angliei."

Am citit si-am recitit pentru ca mi-a dat cu virgula. Delirul continua:

"Am jucat in trei competitii. Cred ca suntem echipa care a jucat cele mai multe meciuri in acest sezon. Am jucat cu un grup redus de jucatori, avand 14 accidentati. Cand toti jucatorii erau apti de joc, o s-o spun din nou, am mai spus-o, eram pe primul loc in campionat. Apoi am avut 14 accidentari si accidentari duble pe postul de fundas lateral, nu am putut rezolva aceasta problema."

Nea Vanhale, hai sa-ti zic si eu aici, ca daca te prindeam la vreun meci in Romania veneam sa-ti zic in fata: fug jucatorii de tine pentru ca nu ii intelegi (vezi DiMaria). Joci in acelasi meci cu Martial (care e 9) aripa stanga, cu Mata (care e 10) aripa dreapta, cu Lingard (care e aripa dreapta) in spatele varfului Ashley Young, care a fost toata viata lui aripa stanga! Desigur, a fost si fundas dreapta, cand l-ai pus acolo, in timp ce fundasul dreapta (Darmian) juca fundal stanga. Ti-as mai zice, da' mai mult imi fac sange rau, asa ca, vorba englezilor: fuck off!

Blah, blah, blah