Twelve Monkeys nu mai e in top

Am un top personal al celor mai bune filme din toate timpurile. Pana azi, pe lista era trecut si Twelve Monkeys, care mi-a marcat o buna perioada din viata. Prima data l-am vazut la cinema la Scala si nu am inteles nimic din toata povestea. L-am mai vazut de cateva ori pana azi si puzzle-ul s-a completat incet, piesa cu piesa.

Astazi am aflat ca e inspirat de un scurt-metraj frantuzesc din 1962, La Jetee .

la jetee

Scurt-metrajul este alcatuit in principal dintr-o serie de imagini, alaturi de care auzim vocea naratorului care spune o poveste. Povestea este in proportie de 80-90% la fel cu cea a lui Terry Gilliam, ceea ce m-a dezamagit putin. Si pentru ca am vazut filmul in 720p, efectele din '95 parca lasa putin de dorit.

Una peste alta, lista se scurteaza.

1. The Full Monty (1997)
2. Almost Famous (2000)
3. Armageddon (1998)
4. The People vs. Larry Flynt (1996)

Cu siguranta pot spune ca The Full Monty este, pentru mine si probabil foarte putini altii, cel mai bun film facut vreodata.

3 comentarii

 1. 3 May 2009 la 17:27

  frate, armageddon?
  nu ma iau la harta cu tine acum, ne vedem la fotbal :))
  dar miniseria green wing ai vazut? este criminal !!!!!

 2. 3 May 2009 la 23:01

  n-am vazut green wing, o sa te-ntreb de ea. tot atunci o sa-ti explic si cu armageddon :D

 3. 4 May 2009 la 11:59

  era sa zic: de ce armageddon, pentru ca joaca ambii tyleri? dar nu, nici macar..in film l-au inlocuit pe steve cu bruce willis :d . vreau si eu la meciul ala de fotbal la care o sa explici - nici nu tre sa joc, pot sa stau si in poarta :p

Blah, blah, blah