Trupe de (re)vazut in concert

Toate trupele au concerte memorabile, cele de la care, in retrospectiva, realizezi ca nu ar fi trebuit sa lipsesti. Am vazut Cargo la Sala Polivalenta, in 1995, in deschidere la Iron Maiden, dar am ratat ultima aparitie a lui Kempes in Cargo in 2003, in aceeasi locatie.

In ceea ce-i priveste pe The Offspring, un concert cu adevarat memorabil a fost cel de la Rock Am Ring din 2004, cand au cantat in intregime albumul "Smash", in opinia mea cel mai bun album al lor. Sper sa apuc sa-i vad vreodata, pandemia a dat peste cap toata planeta si s-au anulat multe concerte. The Offspring chiar sunt o trupa care trebuie vazut live macar o data in viata.

Am aflat de curand ca trupa The Corrs a revenit pe scena. Poate vor ajunge si prin partile noastre de Europa, mi-ar placea s-o vad pe Caroline rupand tobele pe "Radio". Am asteptat din 1999, mai pot sa astept :)

Haley Reinhart e la inceput si am mari sperante sa o vad, nu doar o data!, intr-un concert. Am descoperit-o la "American Idol" si nu degeaba e poreclina Hailey Sinatra. Tot pandemia mi-a dat peste cap planurile, dar, intr-o zi...

Slash cu Miles & Conspirators vor mai concerta in Romania, sunt absolut sigur de asta. Le place in Europa si au fost bine primiti la noi, desi Arenele Romane ne faulteaza intotdeauna eforturile organizatorice. E ca si cum ai concerta in Colosseum - aceeasi atmosfera plina de energie, aceleasi conditii pentru live. Nu glumesc! La fel ca la Roma, mirosul de urina se ridica vara din ruinele noastre 'romane'.

Mi-e dor de Roisin Murphy. Am vazut-o de doua ori, dar parca a fost prea demult. E o artista extraordinara, foarte putin mediatizata, cu un repertoriu deosebit. Nu are nevoie de scenografii complexe, prezenta ei pe scena e absolut orbitoare.

Am descoperit trupa Monster Magnet in 1999, cand au deschis concertul Metallica de la Bucuresti. Nu eram un mare fan Metallica, iar cei de la Monster Magnet mi s-au parut mai misto in seara aia. Poate au avut mai multa energie, poate pentru ca solistul a coborat dupa concert si a dat autografe. Am si acum, pe undeva, buletinul pe care a semnat Dave Wyndorf.

Sa speram ca vin vremuri cu multa muzica live, chiar avem nevoie.

PS: in timp ce noi ne bucuram ca o (singura!) trupa mare concerteaza in Romania in 1999, prin alte parti fanii muzicii live erau mai norocosi:

Blah, blah, blah