Trackere si torrente

Problemele aparute zilele-astea cu doua trackere mari de la noi, LastTorrents si Filelist, plus cele cateva ore in care nu a functionat site-ul The Pirate Bay au semanat cateva frisoane printre utlizatori. Am prieteni care isi puneau serios intrebarea ce vor face daca dispare FileList.

Desigur, trackerele apar si dispar, iar comunitatile cu multi utilizatori se construiesc in timp. De aceea, disparitia unor trackere mari ar crea ceva valuri, dar utilizatorii se vor reorienta rapid. Si cel mai usor sa gasesti cea mai buna solutie e atunci cand esti informat.

Mai jos gasiti o lista cu cele mai importante trackere, pe care le folosesc cu succes de ani buni si unde am gasit 99% din tot ce-am cautat vreodata, atat pentru mine cat si pentru o gramada din prietenii mei.

Trackere romanesti

sceneFZ - tracker extrem de activ, unde gasesti si materiale romanesti care nu apar prin alte parti, precum serialul "Ramai cu mine"

CzTeam - fostul Czone, un tracker generalist unde gasesti toate chestiile 'comune'

Music-Torrents - doar muzica, rip-uri de calitate, unele exclusivitati (rip-uri vinil romanesti, spre exemplu)

HD-bits - un tracker care a ramas in paragina, desi la inceputuri se visa o copie a tizului de-afara (invitatii aici)

Tv TORRENTs - seriale si pack-uri, unele mai greu de gasit prin alte parti

Trackere externe

bibliotik - carti, carti si iar carti, inclusiv ultimele apariti

what - aproape toata muzica pe care o vei cauta vreodata

waffles - o buna completare pentru what, dar o comunitate mai mica

RuTracker - aproape tot ce vrei pe un tracker: soft, filme, muzica

TV Vault - un tracker exceptional daca vrei sa vizionezi seriale americane vechi, care nu au aparut pe nicaieri altundeva ("Day By Day", "Midnight Caller", "Knots Landing"...)

T411 - pentru cei pasionati de emisiuni, filme, muzica si alte chestii frantuzesti

karagarga - daca esti in cautarea unui film vechi sau a unuia nou ce nu e vreun blockbuster, poti avea succes aici (pentru pasionati: aici au aparut prima data filmele lui Radu Mihaileanu)

Mai sunt si altele, mai de nisa, pentru cei care lucreaza grafica sau programare web, pentru pasionatii de concerte sau de fotbal. Dar cele de mai sus ar trebui sa acopere nevoie majoritatii utilizatorilor daca pica din nou FileList :)

2 comentarii

  1. 3 Aug 2014 la 18:23

    Utila lista. Ai si invitatii disponibile? :D
    Pe Music-Torrents si sceneFZ incerc sa ajung de mult...

Blah, blah, blah