The Cranberries in Romania (2010)

Am fost la concertul The Cranberries cu teama ca va fi lume putina. M-am mirat sa vad ca pana la finalul recitatlului Amsterdams din deschidere lumea a aglomerat Zone Arena.

Nu a fost imbulzeala, pentru ca publicul Cranberries se imparte, in genere, intre oameni de 30+ (precum Andreea Raicu sau Alex Axon) si d-alde pustoaice de liceu sau putin peste.

Concertul a fost superb, cu Dolores in mare forma si indragostita de publicul de la noi. O fetita de 4-5 ani, asezata pe umerii tatalui ei in fata scenei, a avut parte la sfarsitul concertului de un cadou special: Dolores i-a inmanat colierul ei! Publicul a apreciat mult gestul solistei, aplaudat indelung. Mai rar vezi astfel de oameni, insa despre Dolores O'Riordan si viata ei linistita, lipsita de vedetisme, stiam deja.

The Cranberries au cantat parca intreaga discografie. Piesele se succedau rapid, sarind peste ani, si numai setlist-ul luat la final de la unul din oamenii care le lipisera pe scena m-a facut sa-mi dau seama exact ce au cantat:

ANALYSE
ANIMAL
DREAMING MY DREAMS
LINGER
WANTED
JUST MY IMAGINATION
WHEN UR GONE
SWITCH OFF THE MOMENT
DESPARATE ANDY
TIME
CAN'T BE WITH YOU
ODE TO MY FAMILU
FREE TO DECIDE
SALVATION
RIDICULOUS THOUGHTS
ZOMBIE
----------------------------------
PUT ME DOWN
STILL CAN'T
DREAMS

Nu am greseli de spelling, doar am copiat ce scrie pe setlist. De asemenea, intre "Still Can't..." si "Dreams" au cantat "Promises", piesa care nu se afla pe setlist, dar a fost in bus la alte concerte din acest turneu. Un semn ca cei patru membri ai formatiei s-au simtit excelent pe scena de la noi.

La finalul concertului am avut un singur regret: Cranberries au avut in alte tari, precum Franta, Spania, Brazilia, chiar Mexic sau Turcia, mai mult de un concert - uneori chiar peste 8. In Romania, ne multumim deocamdata cu unul singur, dar speram ca vor reveni si in 2011.

Un comentariu

  1. Linkuri:

Blah, blah, blah