SOS! Gusturile muzicale, incotro?

In perioada liceului ascultam muzica de tot felul, de la heavy metal si punk pana la tehno, pop sau hip-hop. Era un haos in playlist-ul meu, adica in sertarul cu casete audio. Tata, caruia ii placeau slagarele lui Elvis sau riff-urile Deep Purple si Pink Floyd, se arata dezgustat de piesele BUG Mafia sau de platitudinea fetelor de la Candy, pe care le auzea la maxim din camera mea.

I-am inteles trairile dupa douazeci si ceva de ani - deunazi, cand am aflat ca revin in Romania cei de la Garbage, o trupa cu o discografie misto si niste oameni de muzica exceptionali. S-au pus in vanzare biletele pentru Arenele Romane, iar preturile early bird sunt:

94 de lei in fata scenei
74 de lei in zona din spate
124 lei pe scaunele cu vedere buna

Nu numai ca preturile astea sunt absolut ridicole in contextul lumii de azi si pentru valoarea acestor oameni, dar hai sa vedem care sunt preturile early bird la biletele pentru marele concert 5Gang, care va fi tot la Arenele Romane:

104 de lei in fata scenei
74 de lei in zona din spate
134 lei pe scaunele cu vedere buna

Mi se pare absolut incredibil! Niste vloggeri fara absolut nici un talent muzical dau un concert in acelasi loc cu cei de la Garbage, dar cu preturi mai mari?! Oricum a-i da-o, nu are sens. Sau are? Contul de Youtube al celor de la Garbage are 175.000 de abonati, in timp ce numai seful de la 5Gang, Selly, are aproape 2 milioane! E clar ca cifrele nu reflecta calitatea continutului, dar continutul cu siguranta reflecta calitatea utilizatorilor abonati.

Inchei acest articol, scris cu frustrare, cu o fraza despre 5Gang extrasa de pe site-ul iabilet.ro (sublinierile imi apartin):

In doar un an de existenta, cei cinci au reusit sa devina unul dintre cele mai de succes branduri ce hranesc apetitul comunitatii YouTube din Romania, prin versuri in care adolescetii se pot identifica foarte usor si o energie aparte atat a muzicii cat si a vlogurilor.

Blah, blah, blah