Singuratatea nostalgiei

Cateodata stau si ma gandesc la oamenii cu care am crescut; acum e fiecare pe drumul lui - cu majoritatea n-am mai vorbit de ani de zile. Nu pot sa spun ca-mi lipseste cineva in mod special, daca vorbim de anii copilariei, dar imi e dor de atmosfera de atunci.

Timpul trece si iti dai seama ca faci din ce in ce mai multe poante pe care doar tu le intelegi, mai ales cand vine vorba de computere. Am crescut cu Commodore si HC si apoi cu PC-ul din 92-93, cand ma duceam pe la prieteni ca sa ma joc Wrestlemania sau FIFA. Problemele computerelor se rezolvau atunci prin identificare si diagnosticare cu ajutorul prietenilor, nu te duceai cu el in brate la service. Pe-atunci montatul unei barete de RAM costa 10 dolari, asa ca mai bine iti rezolvai autoexec.bat-ul de unul singur.

Asa cum spunea si un prieten, nimic nu se compara cu un film avi de cateva secunde playat la unul din primele CERF-uri. Acum ne uitam la filme de 40 de giga, dar atunci era mare lucru sa gasesti un .viv de 200 de mega cu Armageddon la o rezolutie de vreo 240x120. Nu aveai atatea lucruri, ceea ce facea ca fiecare sa aprecieze ce are mai mult. Bineinteles ca toti aveam frigider, asa ca nu-i dadeai prea mare atentie decat daca-ti era foame. Dar computerul era prietenul tau, modul tau de a descoperi multe lucruri ascunse. Era vremea cand un search Yahoo cu aerosmith iti returna numai cateva zeci de rezultate.

Probabil am imbatranit, cum ar zice unii. Numai ca e foarte greu sa regasesc astazi aceeasi pasiune pentru tehnologie care ne unea atunci. Ma uit cu coada ochiului la cate cineva care are probleme cu Yahoo Messenger cand trimite fotografii, doar ca sa aud cum exclama "nu stiu, frate, ce are. hai ca ti le dau pe mail". Probabil voi avea mereu curiozitatea sa stiu de ce nu se preocupa nimeni de rezolvarea problemei, in loc sa caute alternative. Nu te intrebi de ce nu se trimit fotografiile? O fi de la firewall sau de router? Blocheaza ISP-ul vreun port? Dar Yahoo Messenger le trimite p2p sau le tranziteaza prin serverele proprii? Nu conteaza, ce rost are sa ne chinuim, doar e vorba de mess.

Umbla vorba prin liceu ca Macelaru si-a comandat in '98 50 de perechi de role de pe net. O fi fost ala furt, dar cardingu' era mult mai interesant de haifaivu' si twitteru'. Poate si criza asta economica a fost provocata de carderi... mai stii?

5 comentarii

 1. 19 Mar 2009 la 09:53

  poate ma grabesc si nu am cum sa rezolv problema intr`un timp scurt asa ca gasesc o alternativa rapida. si mai bine pe transfer.ro decat pe mail :-j

 2. 19 Mar 2009 la 10:06

  atunci poate ca acum 10 ani oamenii nu se grabeau atat de mult.

  graba strica treaba, apropo ;) in cazul de fata, dauneaza cunostintelor pe care, grabindu-te, nu le mai dobandesti.

 3. 19 Mar 2009 la 13:48

  Asta e doar un ciob de oglinda care sa ne arata ca ne-am schimbat. Cand le vom gasi pe toate si vom intregi oglinda, e foarte posibil ca reflexia sa nu ne mai placa..

 4. 19 Mar 2009 la 19:11

  Doamne, cat ma bucur ca n-am crescut cu un computer in casa!

 5. 20 Mar 2009 la 01:42

  nici eu n-am crescut. la 13-14 ani eram deja... crescut :)

Blah, blah, blah