Se strange latul

Pirateria nu poate fi oprita de la sursa. Se tot incearca de la Windows 3.1 incoace si nimic. Asa ca strategia s-a modificat. Daca Internetul e plin de chestii piratate pe care nu le putem opri sa ajunga acolo, hai sa-i oprim pe useri din a le accesa!

Guvernul Frantei si cel al Marii Britanii au convins ISP-istii sa actioneze. In Franta, daca esti prins ca tragi tot felul de chestii piratate, primesti o scrisorica in care esti informat ca ai gresit. A doua oara la fel. A treia oara, insa, ramai fara net pe o perioada intre 1 si 12 luni. Si cum bazele de date or fi comune, ca la banci, ai pus-o.

Lucrurile nu sunt roz nici in alte tari. Noua Zeelanda va cere providerilor sa implementeze o politica asemanatoare incepand cu luna februarie. Urmeaza la rand tari precum SUA, Italia, Australia, Japonia, Hong Kong si Coreea de Sud.

E groasa, daca stam sa ne gandim cat de dornici sunt ai nostri sa implementeze tot felul de astfel de masuri. UPC face bandwidth throttling dintotdeauna, urmeaza RDS si aia e. Cum retelele de cartier mai au putin si dispar, inghitite de d-astia mai mari, e clar ca se-anunta vremuri grele si pentru noi. Si sa vezi atunci CRIZA, frate!

2 comentarii

  1. 26 Jan 2010 la 16:23

    nasol :(( apropo, ce se mai aude de piraterie etc? stiu k mpost-it-ul a fost pus [e 18 Ian 2009, dar acum in 2010, ce mai e de zis in legatura cu internetu, traficu, torentii etc? pune si u un topic nou knd ai timp!

  2. 26 Jan 2010 la 19:49

    nu e nimic nou sub soare momentan...

Blah, blah, blah