Scoala romaneasca de bijniss

Au venit spaniolii la Bucuresti. Unii au decis sa mearga direct in Bucuresti, altii au vrut sa treaca pe la munte.

Un spaniol a ales ca destinatie Sinaia. Taximetristul care l-a intampinat i-a spus ca drumul costa 500 de euro. Prosteala pe fata, dar care a tinut!

Dupa ce a dat o tura in jurul aeroportului, taximetristul motiveaza ca nu poate continua drumul, pentru ca are o defectiune la masina. Cheama un coleg, caruia i-l paseaza pe spaniol. Colegul primeste 100 de euro pentru drum.

400 de euro in 10 minute, profit de multinationala. Probabil ca lucrurile nu s-au oprit aici, pentru ca spanioli au continuat sa vina, mult mai multi decat cei cativa taximetristi de la Otopeni.

Tiganii ne fac de ras afara, romanii aici, la noi acasa.

2 comentarii

 1. 12 May 2012 la 16:19

  Aici se aplica zicala aia de maxim succes: prost nu e ala care cere, e ala care da. La care as mai adauga ca prost e si e sistemul care permite.

  Daca este cineva care te face de ras acela este statul. Nu ai nicio treaba cu niciun alt roman sau tigan, tu ai doar cu statul care te reprezinta. In gara din York e un afis mare (cu preturi taxi standard pentru distante mari, in afara orasului), imediat cum iesi din statie: preturi taxi! (cred ca'i vreo £700 de aici pana la aeroportul din Manchester sau ceva de genul asta. Au taxi-uri care te duc si la Heathrow, care'i la peste 500km distanta) Sigur, la Otopeni nu exista asa ceva (desi ar trebui, doar au vandut exclusivitatea unei singure companii, nu e dificil de organizat un stand de comanda taxiuri), dar exista puncte de informare.

  Daca esti suficient de destept cat sa'ti cumperi un bilet de avion din Spania pana'n Romania inseamna ca ai tot ce'ti trebuie ca sa poti sa intrebi un oficial - vreau sa merg la munte. De unde pot lua un taxi/tren/autobuz? Daca un oficial il pacalea, era simplu, isi putea recupera banii. Asa, s'a urcat ca prostul in primul taxi, a platit, sa fie sanatos, nu e responsabilitatea nimanui.

  Smecheri si tepari sunt peste tot in lume, nu s'au nascut in Romania si nici nu s'au adunat varfurile de lance la noi.

 2. 17 May 2012 la 01:04

  pink, explica`i lui myke pls dc romanii au putut sa fure un whisky sau un pepsi,fara sa se prinda nimeni :)

Blah, blah, blah