Satul de groaza

Parca se mai potolisera cu filmele de groaza, vad ca iar a venit un val de d-astea. Daca Sci-Fi-urile alea crunte, in care doar 10% sunt lucruri ce au o baza reala, mai au circumstante atenuante, filmele horror sunt de-a dreptul... ingrozitoare.

Sunt multi care apreciaza acest gen, dar pentru mine ramane in continuare inexplicabil. Viata e cum e si prefer sa ma uit la cate un feel-good movie care sa ma scoata din cotidian si sa-mi spuna o poveste frumoasa. Exemple sunt multe: "Full Monty", "You've Got Mail", "The Boat That Rocked".

Altii prefera sa vada sange, sa auda tipete si corpuri sfartecate. Panica, teroare, crize de nervi. Curios, dar de toate astea avem parte in fiecare zi, in jurul nostru, in fruntea tarii sau la stirile de la ora 5. Suntem atat de dependenti de gore, ne face sa ne simtim bine? Sau mai buni? Sau cum, oare?

Daca cineva are raspunsul, sa ma lumineze si pe mine.

2 comentarii

  1. 2 Sep 2009 la 01:43

    Nici mie nu-mi plac si n-am mai vazut unul de multi ani, dar e diferit sa te uiti la stiri si sa te uiti la un film de groaza. Senzatia e diferita, intre nervi si frica e diferenta destul de mare. In plus, filmele de groaza iti dau o altfel de frica, nu e frica aia pe care o ai cand ti se pune un carcel in piscina, e una pe care o simti si totusi stii ca nu ti se poate intampla nimic.
    Ah ba da, am vazut room nustiucat(1407) la tv acum vreo doi ani. Banuiesc ca e fun sa le vezi intr-un grup mare. Ah, e bine sa le vezi cu prietena, eu am vazut unul cu scene infricosatoare(in perceptia ei) si a fost foarte dragut :D

  2. 2 Sep 2009 la 13:32

    da, ala cu camera am incercat si noi (adica eu si cu silvia) sa-l vedem, dar l-am oprit pe la jumate, nu mai rezistam, mi s-a parut o porcarie.

    ai dreptate despre senzatia cu frica, dar nu vreau astfel de senzatii. eu caut acel "warm, fuzzy feeling inside" :)

Blah, blah, blah