Rusii

Rusii fac legea in internetul nevazut.

BlackPOS, programelul cu care s-au furat zecile (40) de milioane de carduri de la Target in urma cu cateva luni, a fost scris de un liceean de 17 ani din St. Petersburg. El a folosit la crearea software-ului bucati de cod vechi de ani de zile, unele exploit-uri avand 10 ani de cand au fost identificate.

Cum s-au furat cardurile? Simplu: avem computere car proceseaza cu Windows, avem datele cardurilor care trec necriptat prin memorie si avem BlackPOS, care citeste tot ce trece prin RAM. Simplu!

Tot rusii au creat prima retea de boti (computere infectate) care are in componenta aparatura electrocasnica: televizoare, routere, media playere, chiar si frigidere. Cu alte cuvinte, atunci cand iti vei lua un smart-fridge cu aplicatii conectate la internet, nu uita sa-ti iei si antivirus. Poate cei de la Bitdefender vor scoate ceva romanesc sub brandul Fram.

In timp ce noi ne tampim pe zi ce trece, ne infundam cu etnobotanice si petrecem pe manele, rusii continua sa mearga pe principiile dure si sanatoase de care omul are nevoie ca sa n-o ia pe aratura. Vorba celor de la BUG Mafia, "totul intre noi si nici o treaba cu nimeni". Omul are nevoie de reguli stricte ca sa nu se tampeasca, iar rusii par sa detina reteta succesului.

Blah, blah, blah