Romney a pierdut, viata merge inainte

Am tot scris pe blog despre razboiul altora. L-am sustinut pe Romney intr-o lupta la care nu puteam sa particip, care nu ma afecteaza direct si pe care n-o puteam influenta in nici un fel. Mi-am luat doza de politica pe anul asta.

Avand in vedere ca vin alegeri si la noi, eram intrebat de ce stau noaptea sa ma uit la dezbaterile intre Obama si Romney, transmise live pe internet. Nu voi raspunde batand campii, cum ca situatia Americii afecteaza toata planeta sau ca vine al treilea razboi mondial. Adevarul e ca am vazut o lupta foarte dura, dusa cu zambetul pe buze, de doi oameni foarte puternici. Am vazut minciuni sfruntate rostite cu nonsalanta si candoare, pe alocuri. De altfel, statiticile au aratat ca aproape in 50% din tot ce-au afirmat unii despre altii, republicanii si democratii au mintit. Iar publicul a fost invadat de reclame cu "ala face asa si vrea asta", urmate de raspunsul celui vizat, "nu fac asa ceva, dar ei fac asta si asta".

M-am uitat la lupta dintre Romney si Obama ca la un teatru TV. In anii copilariei, obisnuiam sa urmaresc piesele de teatru difuzate la televizor in fiecare seara de luni, descoperind "O noapte furtunoasa", "O scrisoare pierduta" sau "Take, Ianke si Cadir". La fel, in 2012, am privit o lupta intre doi giganti ai politicii, doua persoane care au putut lupta dur fara invective si ironii de joasa speta.

L-am sustinut pe Romney pentru ca sunt un tip conservator de felul meu. Pentru ca am vazut in el sansa ca depravarea si indulgenta sa mai scada, pe ici, pe colo. Pe de alta parte, cu Obama in continuare avem mai mari sanse de a fi eliminate vizele pentru SUA, pentru ca exista continuitate in politica externa.

Urmeaza campania de la noi, cu dosare, jigniri, cu dezvaluiri si poze de paparazzi. Probabil o sa castige USL, dupa care Ponta si Antonescu se vor certa ca Basescu cu Tariceanu, PNL iese iar de la guvernare si se va forma un front de dreapta ARD-PNL. Sau o alta tampenie de genul asta care ma lasa rece. Dupa un duel de clasa intre doi dintre cei mai puternici oameni ai lumii, o bataie golaneasca de cartier nu-mi mai trezeste nici un interes.

Blah, blah, blah