Revista presei: ce s-a mai scris despre stadionul Dinamo

In ultimele zile au fost mai multe stiri despre proiectul noului stadion Dinamo. Iata cele mai importante chestii pe care le-am aflat:

1. Vicepremierul Paul Stanescu a lansat posibilitatea ca aceasta arena sa nu fie finalizata la timp pentru EURO 2020. Ce soc!

"La Stadionul Dinamo au fost multe probleme juridice, e posibil ca stadionul Dinamo sa nu fie finalizat pana la data la care va incepe Campionatul European. E important ca si stadionul Dinamo sa fie finalizat cat mai repede pentru ca e o arena care pentru multi suporteri aduce multe bucurii."

2. Directorul CNI, Manuela Irina Patrascoiu, ne da inca o veste proasta:noua arena va fi construita pe amplasamentul actualului Velodrom si va avea 15-16.000 de locuri. Nu mai e cochet, e cochetel!

"La stadionul Dinamo au fost solutionate aspectele juridice. Acum, dupa aprobarea Ministerului Dezvoltarii, vom demara procdura de achizitionare a studiului de fezabilitate, apoi a dreptului de constructie. Vom depune toate eforturile necesare pentru a finaliza si aceasta arena, dar vom vedea. La Dinamo, noul amplasament este in locul Velodromului. Acolo intentionam sa-l realizam. Noua arena va avea 15-16.000 de locuri."

3. Badea are contract pe viata la Dinamo. Asta da model de business!

In raportul Curtii de Conturi se spune clar: firma AFC Dinamo (controlata de Nicolae Badea) are dreptul de a folosi baza materiala a asocierii (adica stadionul) pe perioada nedeterminata, contractul incetand doar prin pieirea bazei materiale sau lichidarea FC Dinamo Bucuresti.

4. Presedintele interimar al CS Dinamo, George Cosac, e in set cu predecesorii sai. Mai bun sigur nu, poate doar mai prost.

"Sunt dinamovist si stadionul se va face. Si nu ca vrea Cosac, ci intreaga societate. Daca ne uitam, intre aceste patru echipe care vor beneficia de stadioane noi si care ar urma sa joace acolo dupa Campionatul European, Dinamo ar fi chiar singura care merita sa aiba un stadion. Este central, este Liga 1. Treburile birocratice sunt foarte avansate, acum se lucreaza la Planul Urbanistic Zonal. Se va face in zona velodromului. Va fi un stadion modern, de 15.000-16.000 de spectatori, dar sub tribune vor fi si sali pentru scrima, tir si alte sectii ale clubului. Va fi extrem de cochet. In doi ani, doi ani si jumatate, va fi gata. Chiar daca nu va fi gata in acelasi timp cu celalalte, va fi facut. Speram sa ne incadram pentru termenul de la Euro 2020."

Concluzia e clara. Pe zi ce trece, proiectul "Stadionul Dinamo" treneaza, in timp ce celelalte trei au ajuns in stadii mai avansate. Sunt convins ca nu va fi niciunul gata pana in 2020, dar e clar ca Steaua, Rapid si Arcul de Triumf vor fi gata inainte stadionului Dinamo. Care, mai nou, e "extrem de cochet", conform lui Cosac. Adica de la 20-25.000 de locuri a ajuns la 15-16.000. Pana il fac astia o sa fie cat Sala Polivalenta, adica de vreo 5300 de locuri. Dar si-asa e bine, ca in felul asta poate o sa joace si Dinamo cu 'casa inchisa'.

Blah, blah, blah