Remember Monica Iacob Ridzi

Monica Maria Iacob-Ridzi (41 de ani) este un politician roman de care multa lume a uitat. Ridzi a atins varful carierei politice in 2009, cand a ocupat functia de ministru al tineretului si sportului pentru cateva luni, in cabinetul Boc. Cariera politica a inceput-o in Petrosaniul natal, unde a urcat usor-usor treptele pana a ajuns presedinte al organizatiei de tineret a PD Hunedoara, in care s-a inscris imediat dupa terminarea liceului.

Drumul catre varful politicii romanesti a fost lung, dar a meritat. In 2004 este aleasa Deputat de Hunedoara, iar in 2007 ajunge Europarlamentar. Functia de ministru al MTS a detinut-o aproape 7 luni de zile, pana in iulie 2009, cand investigatia Gazetei Sporturilor a scuturat esafodul politic creat cu atata migala de Monica. Daca nu va mai amintiti, cei de la Happy Fish au organizat un eveniment de gala in fata sediului MTS, despre care am scris la momentul respectiv. Hai sa ne aducem aminte:

S-a sesizat DNA-ul, a inceput o ancheta care s-a finalizat in primavara lui 2011 cu trimiterea lui Ridzi in judecata. Intre timp femeia isi rezolvase problemele cu banii, adica a transferat diverse proprietati pe numele soacrei, a donat terenuri in familie si a ramas aproape saraca, precum un roman de rand. Dupa ce a vazut ca PDL-ul si prietenia cu Udrea n-o va scapa de parnaie, Ridzi a plecat din PDL si s-a mutat in PPDD, pe listele caruia a ajuns din nou deputat. Ireal, dar adevarat.

In 2014 a fost condamnata cu executare, a facut apel si viata a continuat ca si pana atunci. Ridzi a a demisionat din PPDD si a trecut la UNPR, unde s-a reintalnit cu sotul ei, venit si el acum din PDL.

In 2015, pe Monica Ridzi au ajuns-o din urma blestemele - sentinta s-a pastrat si a fost definitiva. Desi avea mandat de parlamentar pana in 2016, a trebuit sa ia o pauza de la viata roz pentru un sejur la Gherla. Dupa vreo luna de parnaie, i-a scris lui Iohannis o cerere de gratiere, dar presedintele a refuzat-o cordial. Intre timp, in 2016, sotul ei a trecut la PNL.

In bunul stil romanesc, condamnarea de 5 ani a durat 2 ani si 9 luni, iar Ridzi a iesit din inchisoare in noiembrie 2017, eliberata conditionat. Avand in vedere ca prejudiciul a fost de 600.000 de euro, rezulta cam 18.000 de euro luna de parnaie. Ce ziceti, merita?

La iesirea din penitenciar, Ridzi a declarat:

Inca nu reusesc sa realizez, este un moment asteptat atat de mine, cat si se familia mea, in special de cei doi copii foarte mici, extrem de afectati, care si ei au fost condamnati, in ultimii aproape trei ani, sa traiasca fara mama. Este o mare bucurie ca pot, in sfarsit, sa ajung acasa langa ei, abia astept sa ii strang in brate si sa le spun ca mami a venit acasa pentru totdeauna, ca nu mai pleaca.

Cuvintele sunt induiosatoare, insa nu au reusit sa miste chiar pe toata lumea. Un utilizator a comentat acid declaratia eliberatei:

Stii cati copii traiesc fara parintii lor? Sunt plecati la munca in strainatate, in Romania nu mai au. Asta pentru ca tu si alte boarfe ati furat ca niste lepre!

Daca va intrebati ce face acum Monica, e bine. E bine ca intrebati si e bine si ea. Sotul e in continuare primarul municipiului Petrosani - a fost viceprimar intre 2004 si 2007, iar dupa decesul fostului primar a fost ales in locul lui. Si a tot fost ales, in ciuda traseismului politic. Si va mai fi primar cel putin pana in 2020. Declaratia de avere a primarului Ridzi nu e foarte stufoasa: un teren intravilan de 4000mp in judelul Olt si o casa de 360mp pe acel teren - ambele detinute impreuna cu sotia, care poseda si un apartament de 75mp in Petrosani. Si niste bani in conturi in lei, in limite rezonabile. Niste oameni ca noi toti. Din fericire pentru ei, batrana doamna Ridzi, soacra Monicai, sau alte rude din familie nu trebuie sa-si declare averile.

Viata merge inainte, cu sau fara dosare penale. Vorb-aia: noi sa fim sanatosi!


Familia Ridzi, septembrie 2018

Blah, blah, blah