Recomand mini-seria "Chernobyl" si podcastul cu acelasi nume

HBO produce chestii misto de cele mai multe ori. Unele mi-au placut mult ("True Detective", "Sharp Objects", "Umbre", "Sex and the City", "Curb Your Enthusiasm"), altele au fost complet dezamagitoare ("Hackerville", "Westworld"). De data asta, insa, vorbim de o mini-serie cu totul deosebita: "Chernobyl".

Toata planeta stie, intr-o anume masura, ce s-a intamplat in URSS in 1986. Dar niciodata nu a fost spusa povestea complet si cu atatea detalii precum in aceasta mini-serie cu totul speciala. Cinci episoade de 60 de minute in care vom afla atat adevarul istoric, despre care s-au scris multe carti si exista cateva documentare de exceptie, dar care nu au fost niciodata centralizate pentru a oferi publicului o imagine completa.

Primul episod e atat de misto, incat am cautat mai multe informatii si am descoperit podcastul cu acelasi nume, "Chernobyl", pe canalul de Youtube al HBO. In fiecare saptamana va aparea un episod de podcast dupa ce este difuzat episodul din serial, deci aveti parte de doua ore de "Chernobyl" spatamanal pentru urmatoarele cinci saptamani. Nu va faceti griji, nu e radioactiv :)

Nu ratati aceasta mini-serie, e absolut exceptionala. S-a cercetat enorm pentru a identifica adevarul istoric intre atatea povesti si povestiri, s-a muncit la locatii, la costume, la tot. Desi cunoasteti povestea, sunt sigur ca fiecare episod din "Chernobyl" o sa va tina cu sufletul la gura!

Blah, blah, blah