Raspuns la infidelitate

Cica 75% din femeile inselate accepta sa-si ierte partenerii care calca gresit. De ce? Iata ce zic specialistii:

1. Singuratatea o ingrozeste - teama de a nu gasi altul le face sa-l accepte pe partenerul infidel.

2. Teama de a ramane fara resurse - mai ales intr-o familie cu copii, femeia nu va risca baza materiala pe altarul geloziei.

3. Ea se teme ca despartirea ii va afecta imaginea profesionala - fata de o femeie singura, orice partener isi permite un altfel de comportament decat fata de una care este sotia cuiva. De altfel, casatorita fiind, chiar acesta este statutul ei: sotia "lui". Despartita, devine fosta sotie a "lui".

4. Se teme ca isi va pierde prietenii - Cuplul are prieteni comuni: prietenii familiei. Femeia singura are toate sansele sa piarda mediul social de comunicare, mai ales daca prietenii sunt formati numai din cupluri casatorite.

5. Propria familie - Despartirea de sot este o lovitura mai putin grea pentru sotie decat pentru parintii sotiei. Nici nu-i vine sa le relateze cele intamplate.

6. Ii convine sa-l aiba pe sot la mana cu infidelitatea lui - poate ca femeia n-a gresit de cand sunt ei casatoriti, dar nu se stie niciodata cum va fi viitorul. De altfel, a avut destule ocazii, pe care le-a ratat, ca sa nu afecteze sensibilitatea sotului. Acum, sensibilitatea s-a dus, iar ocazii se vor mai ivi. Ar fi o prostie sa le piarda. Atata ar lipsi insa in viitor, sa-i reproseze sotul ceva.

7. Ea, totusi, il iubeste - daca femeia inca il mai iubeste, nu-si va parasi sotul pentru un fleac de adulter. Va face totul ca sa-si indeparteze rivala.

Orice studiu are la baza parerile psihologilor si sociologilor, oameni profesionisti, in timp ce eu sunt un amator pafarist. In functie de varsta femeii inselate, cred ca se aplica unele sau altele din motivele de mai sus. Numai ca punctele 3, 4 si 6 mi se par aberante. Pareri?

Un comentariu

  1. 31 Oct 2012 la 12:36

    I don't quite understand the concept of cheating and I'm very much against keeping anyone on a leash. I believe polygamy is normal. On both sides.

Blah, blah, blah