Quiver Films a facut o varza cu noua colectie de filme ale lui Woody Allen

Pe la finalul lunii august, Quiver Films au anuntat lansarea unui nou boxset cu filme Blu-ray, "The Woody Allen Collection". Acesta era disponibil pentru precomanda pe site-urile Target, Barnes & Noble si altele. Singura imagine disponibila era cea de mai jos.

Bucurie si mirare in randul fanilor, care au remarcat mai multe greseli si discrepante in vizualul promovat:

 • titlul filmului "Sweet and Lowdown" nu era scris corect. Din cauza lipsei totale de profesionalism din partea tuturor celor implicati, titlul acestui film a fost trecut "Sweet and Lockdown". Pandemie, nu?
 • pe cutie sunt trecute 10 filme, desi colectia a fost anuntata "9 Blu-ray set"...

Printre cele 10 titluri se regaseau doua filme foarte asteptate. Lista completa continea "Bullets Over Broadway", "Mighty Aphrodite", "Everyone Says I Love You", "Deconstructing Harry", "Celebrity", "Sweet And Lowdown", "Small Time Crooks", "The Curse Of The Jade Scorpion", "Hollywood Ending" si "Anything Else". Fanii s-au bucurat sa vada ca "Deconstructing Harry" e pe aceasta lista, fiind disponibil pana acum, la calitate HD, numai pe serviciile de streaming. De asemenea, la "Sweet And Lowdown" circula pe internet o captura HDTV, iar "Anything Else" se gasea pe piata sub forma unui disc produs in Germania, care suferea de overcropping.

Precum in povestea scrisa de Agatha Christie, au plecat la drum 10 filme mititele, au ajuns 9 pe afis si 8 la vanzare... pentru ca la raft, cutia arata foarte diferit:

Ati zice ca de data asta au fost mai atenti, mai ales ca titlul filmelor este scris in intregime. Din pacate, grafica apartine acelorasi profesionanisti, care au trunchiat titlul filmului "The Curse Of The Jade Scorpion". Bataia de joc e mai evidenta in imaginea urmatoare, unde se poate observa ca spatierile si alinierile au fost facute la ochi, fara nici o noima.

Asadar, lista finala de filme publicate cuprinde "Bullets Over Broadway", "Mighty Aphrodite", "Everyone Says I Love You", "Celebrity", "Small Time Crooks", "The Curse Of The Jade Scorpion", "Hollywood Ending" si "Anything Else".

In situatia asta, singurul titlu de interes a ramas "Anything Else", speranta fiind pentru o imagine completa (2.35:1), nu trunchiata (1.85:1) precum pe Blu-ray-ul nemtesc. S-a spulberat si aceasta ultima licarire cand au aparut primele recenzii, care au confirmat ca "Anything Else" este identic cu varianta existenta, astfel ca intregul pachet a devenit complet neinteresant.

Cand scoti astfel de colectii de tip 'boxset' in 2021, dedicate colectionarilor (cine altcineva sa le cumpere?), cum e posibil sa iasa o asemenea varza? Nu s-a gandit nimeni la Quiver ca n-ar trebui sa faca chestia asta pe genunchi? De la contracte la filme si de la grafica la promovare, tot acest efort duhneste de amatorism si incompetenta.

Am vorbit de promovare si grafica, am vorbit si de imaginea filmelor, dar trebuie detaliata putin si partea legala, contractuala, care e tot un mare ghiveci. Pe langa imaginea cu care au anuntat colectia, cei de la Quiver au transmis catre magazinele partenere informatii despre colectie, iar cea mai interesanta a fost legata de durata totala a filmelor din pachet: 16 ore si 55 de minute, informatie preluata de pe site-ul Barnes & Noble.

Cineva a facut un calcul simplu: cele 8 filme lansate in setul final au o durata totala de 13 ore si 45 de minute. Daca se adauga "Sweet and Lowdown" si "Deconstructing Harry", durata insumata devine 16 ore si 56 de minute. Interesanta 'coincidenta'! De aici putem deduce ca initial s-a dorit lansarea unei colectii de 10 filme. Departamentul juridic se zbatea pentru aprobari si graficianul robotea la vizual. Pana sa anunte surpriza, cei de la Quiver s-au impiedicat o data si au eliminat unul dintre filme, astfel ca pe vizual a fost scris, alb pe verde, "9 Blu-ray set". Evident, la coperta nu s-a mai lucrat, ca merge si-asa. Iar pana la lansare a mai disparut un film, astfel ca au ramas fix cele mai putin interesante titluri - din punctul de vedere al unui colectionar.

Din intreaga lista de filme scrise, regizate sau in care a jucat Woody Allen, numai cateva nu sunt disponibile pe Blu-ray. Dintre acestea, jumatate exista in format digital:

 • "What's Up, Tiger Lily?"
 • "Play It Again, Sam" (disponibil digital)
 • "King Lear"
 • "Don't Drink the Water"
 • "The Sunshine Boys"
 • "Deconstructing Harry" (disponibil digital)
 • "The Impostors" (disponibil digital)
 • "Sweet and Lowdown"
 • "Company Man" (disponibil digital)
 • "Picking Up the Pieces"
 • "Sounds from a Town I Love"
 • "Melinda and Melinda" (disponibil digital)
 • "Crisis in Six Scenes" (disponibil digital UHD)

Quiver Films/Distribution sunt o adunatura de ageamii. Am fost si eu martor la destule momente in care lucrurile nu se intampla asa cum iti doresti, se mai anuleaza intelegeri si nu functioneaza totul perfect. Dar modul in care au ales sa procedeze diletantii de la Quiver demonstreaza faptul ca nu au habar nici de piata si nici de produsul pe care il vand. In plus, pe langa faptul ca probabil n-au vazut nici macar un film din cele incluse in aceasta colectie, au demonstrat din plin ca ei nu vin, in fiecare zi, la "servici", ci la "scarbici".

3 comentarii

 1. 1 Jun 2023 la 16:56

  Would you like to watch a documentary I made about Woody Allen https://www.youtube.com/watch?v=0GnQEK-0XZE and if you feel like it write a few words.

  I think you are a Woody Allen fan and sorry if I'm mistaken.

 2. 1 Jun 2023 la 17:54

  Mike, thanks for the link. I am a big Woody Allen fan indeed and look forward to watching your documentary.

 3. 3 Jun 2023 la 13:12

  Multumesc :)

Blah, blah, blah