Problema cu filmele

Probabil v-ati saturat de capturile mele din filme in care apar tot felul de microfoane, cameramani si alte d-astea. Pe langa cele postate, mai am o gramada pe hard. Postatul ca postatul, dar problema mea e alta: vad astfel de erori de editare la tot pasul.

Vorbeam cu un prieten care a identificat cauza acestor probleme: calitatea video a filmelor. Si are dreptate, pentru ca pana sa ma uit la filme HD nu aveam astfel de probleme. Am vazut foarte multe filme la televizor, transmise de vreun post TV sau pe VHS, apoi filme pe computer: video CD, dvdrip, DVD. Si foarte rar observam cate-o anomalie.

De cand cu invazia de filme la rezolutii de peste 720p, precum HDTV, Blu-ray sau rip-uri de-ale lor, erorile de editare au inceput sa-mi sara in ochi. Si stiu ca e deranjant sa le tot vedeti in articole de pe blog, dar pana la urma e mai deranjant pentru mine, care sunt aruncat din magia filmului in realitatea bruta printr-un microfon reflectat intr-un geam.

Diferenta intre mine si adevaratii bloggeri e ca nu stau sa-mi pun problema "imaginii", nu cosmetizez articolele si incerc sa pastrez blogul ca o transpunere in online a mea. De aceea voi continua sa postez, din cand in cand, erori de-astea din filme, cu speranta ca nu va stresez prea tare. Oricum, nu va dezabonati pentru ca nici nu stiti ce pierdeti! ;))

2 comentarii

  1. 8 Nov 2012 la 23:21

    Eu ma tot intreb cum de le observi, pentru ca eu sunt convinsa ca nu m-as prinde in veci. OK, am doar un laptop mic, pentru care e inutil sa iau ceva 1080p ca oricum n-am ecranul atata, da' chiar si la pozele pe care le pui eu trebuie sa ma chiorasc sa observ ceva si uneori nici nu-s convinsa ca nu-i autosugestie pentru ca mi-ai aratat clar ce si unde ar trebui sa vad.

  2. 9 Nov 2012 la 00:23

    Eu vad filmele pe monitor, de la o distanta mica. Monitorul e de 27", dar nu marimea e problema, ci faptul ca fisierele HD au o calitate foarte buna si in loc de blur in fundal incep sa disting chestii. Plus ca mai sunt si nesimtiri de editare, adica pur si simplu dezinteres total la locul de munca :)

Blah, blah, blah