Preturile biletelor la concertele Aerosmith din Europa n-au nici un sens

M-am obisnuit sa vad bilete la preturi foarte diferite cand vine vorba de turnee europene, precum in cazul celor de la Hollywood Vampires, la care pretul biletelor cu meet&greet variaza intre 1300 si 1720 de euro!

Cu toate astea, in cazul turneului Aerosmith din 2020 exista si situatii care nu prea au sens. Spre exemplu, in cazul concertului din Lisabona, un bilet "Early Entry" costa aproape cat un meet&greet cu Brad, Tom si Joey!

Avand in vedere astfel de ciudatenii, am hotarat sa fac o lista cu preturi ca sa le compar mai usor. Am decis sa exclud festivalurile pentru ca acolo sunt reguli speciale, alte tipuri de bilete etc. Toate preturile au fost convertite la euro si nu includ eventuale taxe care sunt vizibile numai la checkout. Biletele cu meet&greet pe care le-am ales pentru comparatia de mai jos includ si acces la concert in zona Golden Circle.

O privire de ansamblu asupra preturilor ma face sa nu mai inteleg nimic din modul in care se fac preturile. Comisioane si taxe diferite intre diversele tari din lista pot justifica diferentele pana la un punct, dar sunt cateva intrebari la care nu gasesc raspuns:

  1. De ce e accesul Early Access atat de scump la Lisabona?
  2. La Zurich sunt cele printre cele mai mari preturi la Golden Circle si Early Entry, dar foarte scazute pentru pachetele VIP. Cum vine asta?
  3. In Danemarca nu exista decat acces general, fara Golden Circle si fara Early Entry. De ce?

Intrebarile vor ramane fara raspuns. Am avut sansa sa discuti cu niste organizatori mari de concerte de la noi si tot n-am aflat nimic despre mecanismele din spate, ba mai mult, am reusit sa ma enervez groaznic cand auzeam ce aberau despre Aerosmith.

Blah, blah, blah