Premiile Ioan Chirila, nominalizari si nemultumiri

S-au facut publice nominalizarile la premiile Ioan Chirila. Reprezentantii Prosport si GSP domina, asa cum ma asteptam, listele cu nominalizari. Tot GSP ne aminteste ca in 2006 premiul special pentru carte nu a fost acordat.

Rememorez episodul de acum un an: nominalizat la premiu special pentru carte era doar unul singur: Gh. Nicolaescu, pentru "Lucestii". Fiind singurul nominalizat la aceasta categorie, era logic sa castige... nu? Nu. Asa a aflat si el, cu stupoare, prezent fiind in sala. In mijlocul ceremoniei, s-a ridicat si a inceput sa fluture cartea agravat. Voia sa-si spuna punctul de vedere. Un moment penibil si ciudat, datorat unei lipse flagrante de logica care l-a generat. Apai, daca io alerg singur, pot sa ies pe locu' 2?

Lucestii

Domnul Gheorghe Nicolaescu (foto medalion) a dat, in particular, unele explicatii mai mult sau mai putin veridice, pe care eu nu le cred - diverse comentarii la adresa doamnei Iarina Demian ce nu merita a fi reproduse aici. Insa zbuciumul interior al omului exista, chiar daca el a inteles gresit motivele din care nu a castigat.

Anul acesta avem 3 nominalizati la premiul de carte si sigur va fi si un castigator. Cred ca nu e prea tarziu pentru a-i da o explicatie si domnului Nicolaescu cu privire la ciudatul incident de anul trecut. Poate cineva de la artEST citeste si ne ofera o explicatie plauzibila. Pana atunci, insa, autorul cartii Lucestii continua sa suporte mistouri de genul: "Cumva pagina 47? Ai uitat ce-ai scris acolo? Ai povestit cum, la putin timp dupa nunta, Mircea Lucescu si-a lasat sotia in statia de autobuz si a plecat in cantonament… S-o fi suparat si doamna Neli."

Blah, blah, blah