Pirateria software din Romania a primit o noua lovitura

Daca pana deunazi descarcai fara nici un stres 'chestii' de pe net, se pare ca plangerile facute de studiourile de film americane au avut un raspuns de la instantele romanesti: furnizorii de internet trebuie sa blocheze o lista de site-uri de 'pirati'. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata la un eventual apel, dar probabil nu va fi atacata ca sa nu ne punem contra vantului vestic.

Ce studiouri au depus plangere? Toate alea mari: 20th Century Fox, Universal, Warner Bros, Paramount, Disney, Columbia si Sony. Operatorii vizati de lege sunt Telekom, RDS, UPC, Nextgen, DCS si AKTA, iar mai jos aveti lista completa de site-uri ce trebuie blocate.

www.filmehd.net
www.filmeonline2013.biz
www.thepiratebay.org

fbay.maik.rocks
bayproxy.net
thepiratebayz.org
tpb.portalimg.com
fastpiratebay.co.uk
gameofbay.org
ikwilthepiratebay.org
oldbayproxy.eu
pirate.trade
piratebay.click
piratebay.red
piratebayblocked.corn
piratebaymirror.eu
piratebayproxy.be
piratebayproxy.tf
piratebays.co
piratebays.co.uk
pirateproxy.cam
pirateproxy.dick
pirateproxy.sh
pirateproxy.tf
pirateproxy.wf
pirateproxy.yt
thebay.tv
thehiddenbay.cc
thehiddenbay.fi
thehiddenbay.info
thehiddenbay.ws
thepiratebay.bypassed.st
thepiratebay.co.in
thepiratebay.rocks
thepiratebay.uk.net
thepiratebay.unblocker.cc
thepiratebay-proxy.com
tpbbay.eu
tpbmirror.us
tpbunblocked.org
ukpirate.dick
ukpirate.org
ukpirateproxy.xyz
unblockedbay.info
urbanproxy.eu

Asa cum am vazut si prin alte tari, asta e doar inceputul. Avand in vedere ca blocarea se face la nivel de DNS, utilizatorii experimentati vor trece usor peste ea, dar majoritatea oamenilor vor alege alte site-uri alternative unde sa-si continue activitatea. Si tot asa, pe masura ce trece vremea si listele cu site-uri blocate se maresc - din colt in colt, pana nu mai exista nici un refugiu.

2 comentarii

  1. 17 Nov 2018 la 22:25

    Din tonul acestei stiri de cacat, se pare ca te bucuri, bulangiule....ei bine, o s-o sugi si tu si "marile producatoare de maculatura" de la Pulywood.Nu numai ca pirateria din Romania nu va disparea, dar pirateria in lume nu s-a diminuat, din contra.Asa ca degeaba iti bagi u ndildo sa-ti dea fiori, noi vom rupe netul ca intotdeauna, iar la mall vor veni aceeasi 10 spectatori sa vada un blockbuster cu 26 de lei biletul....

  2. 19 Nov 2018 la 23:44

    Tu esti mai prost decat prevede legea. Ia da un search pe blogul asta: flac, dvdrip, mp3, ce vrei tu. O sa vezi o gramada de chestii pirat puse la download.

    Dupa care o sa-ti ceri scuze ca ai inteles gresit articolul. Si poate eu o sa-mi cer scuze ca te-am facut prost.

Blah, blah, blah