Piramida romanilor

Am vazut astazi un documentar despre piramida lui Khufu, marea piramida din Giza. De fiecare data cand am ocazia, imi place sa descopar secretele construirii unor astfel de monumente. Piramida, care este in fapt mormantul faraonului Khufu, a fost construita pe o perioada de 20 de ani. De indata ce a ajuns faraon, Khufu a poruncit inceperea lucrarilor la aceasta megastructura. Dupa 20 de ani de munca, egiptenii au creat ceea ce putem vedea si astazi. La numai 3 ani de la finalizarea lucrarilor, Khufu avea sa fie inmormantat in inima piramidei.

Pe Antena 3 rula, in paralel, o stire cu Iliescu. Prezent la evenimentele de comemorare a celor ce au murit in decembrie '89, Ion Iliescu a fost atacat de un batran de 80 de ani care si-a pierdut ambii copii la revolutie. Vorbind despre acel om, Iliescu l-a catalogat "dezaxat". Ion Iliescu s-a retras din politica anul acesta, lasand in urma o alianta de partide care amintesc de vechiul FSN. El va continua sa traga sforile cu care a mai ramas mult timp de-acum inainte, mult mai mult decat ar vrea unii sau altii.

Peste multe mii de ani, poate abia dupa o a doua venire a lui Isus vom intelege ca cei care au murit in iarna lui '89 nu au reusit ce si-au propus. In schimb, faraonul si-a construit cu vietile lor propria piramida. Din carne si oase, piramida va dainui mii de ani de-acum inainte, iar el se va odihni in inima ei, ferit de furia dezaxatilor demult apusi si protejat de ignoranta copiilor din ziua de azi.

Blah, blah, blah