Pioneer BDR-S12J-X e un excelent writer Blu-ray

Stocarea pe discuri optice continua sa supravietuiasca datorita companiei Pioneer, care produce modele noi de writere Blu-ray la fiecare 2-3 ani. Lansat in ianuarie 2019, modelul BDR-S12J-X pastreaza design-ul versiunilor anterioare si are imbunatatiri minime.

Imediat dupa achizitie, am vrut sa fac update de firmare. BDR-S12J-X a venit cu versiunea de firmware 1.01 instalata, care este si cea mai noua. In schimb, firmware-ul pentru modelul BDR-S09J-X, lansat in 2015, a ajuns la versiunea 1.54.

Nu stiu daca cei de la Pioneer nu mai lucreaza asa mult la firmware din cauza prabusirii cererii de unitati optice sau daca le scriu din ce in ce mai bine, dar am fost surprins sa vad ca nu exista versiuni mai noi.

In orice caz, writer-ul functioneaza impecabil. L-am achizitionat direct de pe site-ul Amazon Japonia, care de aproximatv un an livreaza si in Romania.

Desi majoritatea laptop-urilor nu mai au unitati optice, consolele fac tranzitia la versiuni exclusiv digitale, iar desktop-urile aproape ca nu se mai produc, cei de la Pioneer continua sa dezvolte unitati optice si sunt convins ca vor mai aparea modele noi in urmatorii ani.

Blah, blah, blah