Pioneer BDR-203BK in Romania

Pe pagina Pioneer apar ca singuri distribuitori oficiali pentru Romania firmele ASBIS si RHS. Cu ceva timp in urma am inceput sa monitorizez cele doua site-uri, in speranta ca vor lista writerul Pioneer BDR-203BK.

Dupa ce am vazut ca acest model de writer a aparut de ceva vreme in oferta Asbis Olanda (ca e multinationala firma), am zis ca trebuie sa apara si la noi. Si am mai stat. Inca putin. Si tot asa. Si nimic.

Ieri am hotarat ca e timpul sa aflu cu siguranta daca mai aduc sau nu, ca macar sa stiu daca fac comanda din afara. E foarte riscant sa comanzi produse de acest tip din alta tara, din cauza problemelor multiple care apar:

- transportul poate provoca probleme produsului, mai ales ca nu prea se gaseste decat bulk
- costurile ridicate fac ca investitia sa devina una de lux
- in eventualitatea unor probleme in perioada de garantie, se complica situatia

Prima data am sunat la Asbis, unde mi-a raspuns un domn destul de grabit. Dupa ce i-am spus ca sunt interesat de modelul respectiv, care apare deja in oferta firmei in alte tari, mi-a raspuns rastit ca Asbis Romania nu va aduce acest writer si ca ei se orienteaza pe inscriptoarele Samsung. Dupa care, in 2 vorbe mi-a inchis. Am ramas siderat sa descopar o astfel de atitudine la unul dintre cei mai mari importatori din Romania - pare ca am calatorit inapoi in timp, m-as fi astept la asa ceva in '99 din partea celor de la Flamingo.

Am sunat apoi si la RHS, care mi-au spus sa trimit email pe o adresa care nu exista. Dupa ce am scris la vreo 3 adrese de la ei de pe site, am primit un raspuns de la Dna Ioana Rosioara (fosta sales la Proca sau doar o coincidenta de nume), care m-a informat ca produsul va fi adus la sfarsitul lunii. Ura! Deci e de bine.

Pretul de piata va fi undeva intre 900-950 lei. Si, ca sa nu stea de mobila... blank-urile Verbatim 4x de 25GB sunt vreo 25 de lei la MGT (nu stiu cu exactitate, difera in functie de cantitate).

Revin cu amanunte cand o fi cazul...

Blah, blah, blah