Pioneer a lansat noul Blu-ray writer BDR-S13J-X

Cei de la Pioneer au decis sa produca un nou model premium de writer Blu-ray. Sunt putini cei care inca scriu discuri optice, iar eu ma numar printre ei, asa ca m-am bucurat sa aud ca inca se lucreaza la aceste dispozitive.

Pioneer BDR-S13J-X nu e un mare pas inainte din punct de vedere tehnologic, nu inoveaza in nici un fel. E un model imbunatatit fata de generatia anterioara, dar faptul ca Pioneer inca sustin drive-urile optice e de apreciat.

Precedentul model, BDR-S12J-X, pe care l-am achizitionat de curand, a fost lansat in februarie 2019. Nici nu e nevoie sa schimb writerele mai des de atat, avand in vedere volumul relativ scazut de discuri inregistrate. Dar e mereu interesat cand apare un model nou. Imbunatatirile pe care le aduce noul writer sunt: cresterea viteze de acces la anumite discuri, a crescut viteza de scriere pe CD de la 40x la 48x si au crescut si vitezele de scriere la discurile M-DISC (BD/DVD). Asta ca sa nu zica ca n-au schimbat nimic in trei ani :)

Pioneer BDR-S13J-X este disponibil pe Amazon.co.jp la pretul aproximativ de 245 euro + taxe de transport si import. Amazon.co.jp livreaza si in Romania din 2020.

Blah, blah, blah