"Pac-pac" la distanta

Am citit acum vreo cateva zile o stire despre un sniper canadian care a omorat inamicul de la 3540 de metri, un nou record mondial. Distanta e imensa - imaginati-va ca un sniper asezat pe Hotel Intercontinental poate impusca pe cineva care sta pe podul Grant!

Durata in care glontul a parcurs cei 3 kilometri si jumatate a fost mai mica de 10 secunde, deci probabil ca victima era statica in momentul in care a fost tras focul de arma.

Cand eram mici, jucam "Pac-pac", un joc in care trebuia sa ne impuscam virtual cu pistoale de plastic care nu trageau cu nimic. Iar pentru ca majoritatea nici nu faceau zgomot, fiind construite dintr-o singura bucata, trebuia sa strigam noi "pac-pac!" atunci cand 'trageam' cu ele.

In momentul cand am descoperit jocul, exista o regula stupida cum ca esti in siguranta daca te ascunzi dupa boscheti - ilogic, de altfel, ca gloantele sa nu poata trece prin frunze. Toata lumea s-a ofticat cand am incercat sa schimb chestia asta pentru ca mi se parea stupida. Probabil ca daca mai propuneam si sa ne putem impusca de la distante kilometrice, deja nu s-ar mai fi jucat nimeni cu mine. Plus ca nu puteam striga atat de tare "pac-pac"!

Blah, blah, blah