Omul care cariaza locul

Se spune din batrani ca "omul sfinteste locul". Probabil ca atunci cand vorbele-astea au luat nastere, omul inca mai avea ceva sfant in el. Si nu doar unul singur, ci multi oameni, ca doar asa s-a ajuns la generalizarea sub forma asta si nu ceva de genul "unii sfintesc locul".

Nunta este o etapa foarte importanta in viata oricarui om care isi doreste sa se casatoreasca. In mitologia romaneasca, viata omului parcurge trei etape importante: nasterea, nunta si inmormantarea (moartea). Din cele trei, participam cu adevarat numai la cea din mijloc. Desi la nastere avem ochii deschisi, nu ne mai amintim experienta.

In fata lui Dumnezeu, preotul este cel care uneste pe barbat si femeie. Iar clipa casatoriei este sacra, e un moment in care faci o promisiune de a carei importanta nu-ti dai seama, poate, niciodata. Slujba este oficiata de preot, impreuna cu ajutoarele sale. Din pacate, insa, unii oameni nu merita sa ajute la oficierea unei casatorii. Pentru ca ei nu pot sfinti nimic.

Imaginile de mai jos sunt de la o nunta. In biserica, unul din ajutorii preotului facea videochat pe smartphone cu o tipa. Probabil prietena lui, dar asta nu e deloc important. Important, sau mai degrabil strigator la... cer, este atitudinea aceasta de zeflemea, de batjocura fata de Biserica, fata de slujba casatoriei si nu in ultimul rand fata de oamenii aia doi, care se luau in fata Domnului, incercand sa faca primii pasi impreuna.

popa

popa

Nu pot si poate ca nu vreau, de fapt, sa ma gandesc de ce ar face cineva asa ceva. Mi-e imposibil sa inteleg si nu cred ca ar putea sa-mi explice nici macar ei doi, care probabil considera ca aveau cel mai bun motiv sa faca chat video.

Oare poti fi in legatura cu Dumnezeu si, multitasking, sa-i zambesti iubitei pe telefon?

Blah, blah, blah