Ole Gunnar Solskjaer, antrenor desemnat al lui Manchester United

In 2012, cand a venit la Bucuresti cu Molde pentru meciul cu Steaua, l-am intrebat pe Solskjaer daca se gandeste sa ajunga vreodata antrenor la Manchester United. Mi-a raspuns foarte degajat ca Ferguson l-a avut in staff si nu l-a pastrat, asa ca se concetreaza pe Molde. E un tip foarte sincer si desi parea relaxat in ceea ce priveste Man United, am aflat ulterior ca in contractele semnate ca antrenor, cu Molde si Cardiff, avea o clauza ca poate pleca daca il suna Man United!

Iata ca a venit si ziua asta, in care Solskjaer depaseste pragul de antrenor interimar, pe care l-a avut si Giggs, si devine antrenor desemnat al lui Man United. Ma bucur mult pentru decizia pe care a luat-o staff-ul, dupa atatea chixuri pe care le-au dat in ultimii ani. E clar ca Solskjaer are propriile idei, dar e si mai clar ca este dispus sa asculte sfaturile lui Sir Alex, un lucru pe care Van Gall sau Mourinho nici nu l-ar fi conceput.

Ramane de vazut ce va fi in perioada urmatoare, dar nu astept la minuni. Nici Ferguson nu a facut minuni - a muncit foarte mult si roadele muncii s-au vazut peste ani si peste decenii. Pentru ca, punctual, si Ferguson a pierdut doua finale de UCL in fata Barcelonei, fara drept de apel, sau campionate si meciuri in UCL in fata lui Mourinho. Dar, per total, ce a realizat Sir Alex e inegalabil si ma bucur ca exista un antrenor la echipa care comunica cu Ferguson.

Urmatorii ani cu Solskjaer suna bine!

Blah, blah, blah