O idee pentru Vama Veche

holiday

Am fost acuzat ca am postat prea multe despre Vama Veche, ca ar fi bine sa mai tac naibii odata din gura, ca ce treaba am eu. Am gasit intamplator aceasta poza pe internet si m-am gandit sa o includ din doua motive simple: arata bine si poate sa functioneze.

Cand vorbesc de spiritul Vama Veche, sper ca cei care spun asta sa nu se refere la vomat pe plaja, ci la atmosfera de foc de tabara studentesc care a bucurat atatea generatii. Vorbind din punct de vedere arhitectural, exista solutii pentru a pastra vernacularul si a veni cu o modernizare la nivel functional, care sa asigure un minim de confort, pastrand atmosfera si adaugand un plus de calitate.

Nu poza de mai sus este solutia, ci doar o varianta superficiala. Din pacate, nimeni nu pare a intelege ca Vama Veche nu a fost distrusa de mertane si saorme, ci a fost ingropata in gunoaie de caracterele oamenilor carin au venit acolo. Daca in anii '70-'80 aveam oameni culti, cu bun-simt si cumpatare in Vama Veche, anii '90 "ai libertatii" au adus cu sine abuzurile. Abuzul de mancare, de bautura, lipsa bunului simt. Animalele si-au facut simtita prezenta.

Nu imi place Mamaia si nu imi place sa stau neaparat la hotel, dar uneori e mai usor sa treci cu vederea manele si golaneala decat voma si cersetoria.

5 comentarii

 1. 29 May 2009 la 13:23

  in sfarsit, sunt de acord cu ce zici pe tema asta...

 2. 29 May 2009 la 13:54

  eu tot nu sunt de acord.

  1. vama vazuta de mine este stricata de mertane, tehnologie si cocalari si dobitoci.

  2. vama pe care o regreta altii eu stiu ca era salbatica, neamenajata, fara boxe, fara cladiri. in curu gol si cu o chitara. Eu asa stiu ca era vama pe vremea intelectualilor cu apucaturi hippy.

  3. mie imi place vama acum pentru ca inca mai are ceva salbaticie si inca mai exista lume interesanta.

  De lucrurile negative din vama pot sa fac abstractie. De cele de prin Costinesti sau Mamaia nu. Asa ca nu sunt de acord cu parerea ta.

  Cat despre ceea ce propui, aia nu are treaba cu studentii, asa ceva nu ar fi ieftin, ar fi exclusvist si de fita. Exista cabanute si acum, la preturi rezonabile spre mari.

 3. 30 May 2009 la 10:24

  nu sunt de acord cu ideea din imagine. marea neagra e.. neagra. n-are nici un farmec sa faci cabanutze de-alea acolo. te trezesti in miez de noapte ca vrei sa faci o baie, sa te racoresti, dar cand vezi marea, o sa crezi ca ai nimerit toaleta :-j

 4. 30 May 2009 la 12:35

  mie imi strica vama cacatii aia care fac cheta cate 3 luni sa stea in vama, care beau si nu stau decat la orizontal pe frumoasa cararuie prafuita, toti rockerii sleiti si burduhanosi care se fac praf seara de seara, adolescentii teribilisti pt care vama inseamna alcool, sex, droguri. asta nu e libertate, nici spirit, astea sunt chestii de maimuta primitiva identice in felul lor cu mertanele si fitele de manelist.

 5. 31 May 2009 la 17:52

  maimutza e un cuvant mult prea elegant. spun asta dupa ce m-am documentat pe la canalele de profil din oferta rcs.

Blah, blah, blah