O altfel de vedeta

O stire ingropata in mormanul de gunoaie al violurilor si guvernelor de la ora 5: inventatorul chitarei Fender va primi un premiu Grammy.

Clarence 'Leo' Fender va primi postum premiul tehnic la ceremonia de decernare a premiilor Grammy ce va avea loc in Los Angeles, pe 7 februarie 2009. Leo Fender, care a murit în 1991, la varsta de 82 de ani, un inventator din California, a produs inca din anii '40 chitari si amplificatoare la comanda. In acea perioada, Leo Fender a fost cel care a inventat primul amplificator din lume prevazut cu built-in tone control (un dispozitiv care controleaza sunetul aplicat direct pe chitara). De peste cinci decenii, instrumentele muzicale produse de Fender, chitare electrice, bass si acustice, au devenit un simbol în lumea muzicii.

Stirea am descoperit-o intamplator pe site-ul realitatea.net. Alaturi, pe site, era prezentata o imagine cu 2 chitare. Atat. Nici o imagine cu creatorul lor, arhitectul ce a pus constructiv (nu distructiv, precum sintetizatoarele, orgile si softurile de PC) umarul la crearea sunetului pe care il ascultam de peste 50 de ani. Repar aceasta greseala cu imaginea de mai jos, o fotografie din 1978 cu Leo Fender, un inginer genial cum cu siguranta nu vor mai fi vreodata.

Leo Fender

Un comentariu

  1. 28 Dec 2008 la 12:26

    A fost un geniu! Ii suntem datori pentru tot ce a lasat in urma sa. Rest in peace!
    PS: Cand vad poza asta simt un regret teribil ca m-am lasat de chitara... asta e, cand n-ai talent si n-ai nici profesor care sa-ti explice diverse lucruri, e imposibil... :(

Blah, blah, blah