Nu te agita ca transpiri

In vremuri de criza, muncesti cat poti mai mult ca sa pui si deoparte. Cine stie cum se supara seful ca ai intarziat si te da afara. Nu e bine sa ai bani pusi deoparte de mancare, intretinere si net?

Toti patronii taie din bugete, din prime si dau caloriferele la off. Daca e ziua colegului, nu mai vine cu prajituri. Ieri am primit toti o lingurita cu miere pe o bucata de paine care ne ramasese fiecaruia din sandwich-ul de la pranz.

Nu te mai trimite nimeni la traininguri, ti se da flash-ul tau inapoi plin cu pdf-uri. Team building se face la fumoar, iar nefumatorii si-asa nu-si aveau locul in echipa.

Daca vrei sa bei apa, vezi ca are la robinet. Las-o un sfert de ora sa se decanteze si bea cu paiul, ca impuritatile sa ramana pe fundul paharului. Telefon dai doar de pe mobilul tau si in afara orelor de program, asa ca de ce sa mai dai, de fapt?

Nu in ultimul rand, rationalizarea te ajunge si acasa. Pe langa faptul ca nu e nimic gustos in frigider si ca mananci ciorba de stevie urmata de mancare cu urzici, mai bei si apa fiarta si racita, ca sa nu astepti sa se decanteze. Iar seara, cand te bagi in pat de frig, sotia nu te mai lasa s-o vrajesti. Prezervativele costa, pastilele la fel, ca sa nu mai vorbim despre apa calda...

2 comentarii

  1. 21 Feb 2009 la 12:38

    Sa inteleg ca incepe sa te afecteze criza?

  2. 21 Feb 2009 la 17:52

    nu. post-ul nu e scris la Personal, ci la KterinK.

Blah, blah, blah