Nu inteleg plimbatul jucatorilor pe la diverse cluburi inainte de un transfer

O practica invechita, care inca se mai practica pe la cluburile de-afara, e sa-l plimbi pe jucatorul pe care vrei sa-l vinzi pe la bazele de antrenament ale diverselor cluburi interesate sa-l cumpere. Ultimul exemplu despre care am auzit e Erling Haaland, care a fost pe la RB Leipzig, Borussia Dortmund si Manchester United, inainte de a se hotari pentru BVB.

Avand in vedere ca vorbim numai de cluburi de top, nu prea inteleg ce nevoi rezolva aceste plimbari. Sa luam exemplul a doua cluburi vecine din Anglia, Liverpool si Everton. Ma intreb daca exista fotbalisti care viziteaza ambele baze de antrenament, dupa care pun in balanta: Liverpool are un lot mai bun, dar terenul de antremanent e intr-o zona mai limitrofa, e tiganie, iar daca pleci seara e posibil sa ai probleme. In schimb, Everton se antreneaza intr-o zona centrala, au gradinita aproape pentru aia mica, dar nu prea sunt locuri de parcare. In plus, sala de forta de la Everton e mai obosita, n-au decat 10 steppere si stai la coada cu ceilalti 24 de jucatori pentru a prinde cateva minute.

Serios vorbind, in afara de a-si gadila orgoliul, fotbalistii n-au nici un motiv sa viziteze bazele de antrenament, ca doar nu aleg intre Real Madrid si Dinamo Bucuresti. Desi, daca cineva vrea sa vada stadionul lui Dinamo, nu trebuie sa de deplaseze prea mult: poate cauta pe net filmul "B.D. in alerta" din 1971.

Hai sa mai terminam cu harfele-astea si pupatul in dos de sort.

Blah, blah, blah