Noul stadion Dinamo se face pe vechiul amplasament

Breaking news :)) MAI anunta ca CS Dinamo a câștigat procesul cu Nicolae Badea, astfel ca noul stadion se poate face in locul celui existent. Asa ca velodromul, si ala o relicva, ramane la locul lui, vecinii nu mai sunt deranjat si toata lumea e fericita.

Urmatorul pas este ca pana la finalul anului sa se atribuie lucrarea, iar in 2022 sa inceapa ridicarea noii arene. Ministrul Lucian Bode (MAI) a anuntat ca terenul actualului stadion apartine acum statului roman, odata cu ultima decizie in procesul cu ACS FC Dinamo a lui Nicu Badea.

"Asa cum stiti, blocajul a existat in realizarea unui complex sportiv la Dinamo, in pachetul mare cu celelalte stadioane, Steaua, Rapid si Arcul de Triumf, si a fost generat de aceste litigii in instanta. In luna aprilie am primit din partea Curtii de Apel o comunicare definitiva si irevocabila, ca nu mai avem nici un fel de opreliste in ceea ce priveste construirea unui complex sportiv aici din punct de vedere al litigiilor juridice. In consecinta, terenul pe care ne aflam astazi, pe actualul amplasament al stadionului, apartine statului roman si putem sa luam in calcul construirea unui complex sportiv pe actualul amplasament. Stiti foarte bine ca anul trecut era in discutie construirea unui stadion nou de dimensiuni reduse pe velodrom, acum putem sa analizam cele doua variante.

Calendarul, foaia de parcurs, este una foarte stransa. Am trimis deja catre Compania Nationala de Investitii intentia noastra de a realiza un complex sportiv modern aici, pe acest amplasament, pe actualul amplasament al stadionului. Asteptam sa primim confirmarea din partea Companiei Nationale de Investitii, vor urma celelalte proceduri de obtinere a certificatului de urbanism, a studiului de comanda, de realizarea a documentatiei de asumare si bugetare a demolarii, pentru ca aici vorbim de o componenta pe care trebuie sa si-o asume Ministerul Afacerilor Interne si Dinamo si costurile nu sunt deloc nesemnificative, vorbim de aproape doua milioane de euro, plus-minus.

Deci, dupa toate aceste etape, odata parcurse, cu siguranta sfarsitul anului ne va gasi in posibilitatea de a scoate la licitatie executia acestui complex sportiv. Vorbesc, inca o data, de un complex sportiv, nu de un stadion simplu, in care isi vor gasi locul multe ramuri sportive ale acestui club de elita al Romaniei.

In viitorul apropiat, dupa ce primim confirmarea de la Compania Nationala de Investitii, pentru ca va trebui sa ne introduca in lista sinteza, sa apara un nou ordin de ministru, cu o lista reactualizata, atunci cu siguranta voi comunica public foaia de parcurs despre care vorbim. Dar, da, este este veste foarte buna pentru suporterii dinamovisti", a spus ministrul Bode.

Gata, oameni buni, se face. Stati pe acest blog ca vom transmite live, minut cu minut, de la fata locului, constructia noului stadion Dinamo! B-)

Blah, blah, blah