Noua teapa de la UPC

Suntem aproape de 2013 si speram sa nu mai existe astfel de tepe. Dupa multi ani in care RDS a oferit constant servicii internet de calitate, ma gandeam ca toata lumea si-a invatat lectia si va pune accentul pe calitatea serviciilor, nu pe inducerea in eroarea a consumatorului.

Am primit azi un pliant de la UPC in cutia postala. UPC ofera o noua gama de abonamente de televiziune, internet si telefonie. Nu stiam ca au acoperire si in zona in care locuiesc, dar nu poate decat sa ma bucure ideea de concurenta intre marii jucatori de pe piata: RCS-RDS, UPC si Romtelecom. Curios fiind, am intrat pe site pentru a vedea cu ce vor sa ma convinga sa trec la ei:

teapa upc

Abonamentul maxim de internet este de 50 de lei, un pret cu 11 lei peste cel mai mare abonament RDS, dar si viteza este cu 50% mai mare. Numai ca, atentie!, viteza maxima de download este mai mare. Viteza de upload este din alt deceniu!

150 Mbps inseamna o viteza maxima de download de aproximativ 18.75MB/s, in timp ce viteza de upload este de 750 KB/s!

Cei care fac download de torrente se gandesc mereu la viteza de download, fara sa-si puna problema ca viteza lor de download la un torrent este compusa din suma vitezelor de upload ale celor care fac seed. Cu alte cuvinte, daca toti ar fi utilizatori UPC, ar fi nevoie de minimum 50 de seederi ca ca atingi viteza maxima de download.

Pe langa teapa de la upload mai exista si teapa cu "pana la". Se stie ca abonamentele 'home' nu sunt garantate precum cele 'business', fiind de tipul 'best-effort', dar in cazul UPC tipa lumea pe forumuri ca nu merge nici la o treime din valoarea contractata.

Eu am internet de la RDS si am avut viteze de download (atat intern cat si extern) de 11 MB/s (din cei 12.5 MB/s teoretici oferiti de abonamentul de 100 Mbps). Cei de la UPC stiu asta despre RDS, ca doar isi cunosc concurenta. Iar oamenii sunt mult mai informatii decat acum 10 ani, asa ca tampenia asta cu "pana la" si upload infim, scoase in fata ca o mea culpa, mi se pare ridicole.

5 comentarii

 1. 10 Dec 2012 la 09:03

  :-< sigh

 2. 11 Dec 2012 la 06:05

  Tu n-ai nici o sansa la RDS acolo?

 3. 12 Dec 2012 la 12:25

  e complicat

 4. 13 Dec 2012 la 18:38

  :-<

 5. 6 Sep 2013 la 08:33

  corect,uploadul este cam mic :(,insa viteza de dwl atat intern cat si extern este mult superioara celei de la rds si pe langa asta calitatea programelor tv care da clasa celor de la rds.

Blah, blah, blah