noi, imaturii

Se zice despre barbati ca sunt imaturi. Accept discutia, chiar daca nu sunt de acord, din simplul motiv ca am argumente puternice. Sau, ma rog, asa cred eu.

Femeile mai au putzin si ajung ca negrii in America, nu mai poti sa le faci nimic ca tzipa "discriminare!". Femeia este egala cu barbatul, tzipa ea. Okay, e egala cu barbatul! Eu sunt primul care vrea egalitate. Vreau ca femeia sa aiba salariu mare, sa acceada la functii cheie in stat, eu vreau femeie presendinte (francezii, mai putin). Sunt de acord ca, in atare conditii de egalitate, femeia pastreaza o slabiciune fizica vizibila; astfel, ea isi castiga rolul de protejata in cuplu si trebuie ajutata cu deschisul usii, caratul papornitei si datul cu aspiratorul. Pana aici, totul e okay din punctul meu de vedere.

Ne apropiem acum de linia foarte subtire dintre a fi galant si a fi prost. Astfel, desi castiga un salariu identic cu al barbatului, femeia sa asteapta sa fie tratata pe unde merge, vrea sa i se cumpere diverse atentii si vrea sa i se plateasca consumatia daca este invitata undeva. Tuff luck! Pentru ca nu poti sa le ai pe amandoo. Unii barbati, insa, inghit mai multe din diverse motive. Eu nu sunt nici misogin si nici feminist, ci ma consider pur si simplu corect. Noi suntem aia imaturii si ele tzipa sa crestem, sa ne mai desteptam. Ei bine, eu m-am prins de schema, fiindca am crescut. Nu mai bine ramaneam io la 18 ani, cu FIFA si surfatu'? Iar vrea femeia sa castige pe ambele planuri... parsivitate! Barbatul se joaca, nu e deloc serios? Barbatul e homo ludens? Atunci femeia e homo prelundens, ca te saturi pana la primul geamat.

O concluzie personala: i'm not immature, i'm e-mature. E un joc de cuvinte din care intelegem ca, asa cum lumea s-a transformat, si felul de a te maturiza s-a transformat. Daca nu vreau sa plec din casa parinteasca, asta nu inseamna ca nu sunt matur. Inseamna ca stiu sa cantaresc bine optiunile si o aleg pe cea mai buna. Ce, cand te duci sa vizitezi bojdeuca lu' Creanga nu te duci in casa unde a copilarit?

Un comentariu

  1. 6 Jul 2007 la 15:13

    O viziune pur masculina...

Blah, blah, blah